Ottesen inn i VM-ledelsen

Lasse Ottesen blir assisterende sportssjef for ski-VM 2011.

LEDERTRIOEN: Med Lasse Ottesen på plass som assisterende sportssjef er ledertrioen for ski-VM 2011 på plass. Sportssjef Espen Bjervig (t.v.) og administrerende direktør Åsne Havnelid. Foto: Jens Olav Kløvrud
LEDERTRIOEN: Med Lasse Ottesen på plass som assisterende sportssjef er ledertrioen for ski-VM 2011 på plass. Sportssjef Espen Bjervig (t.v.) og administrerende direktør Åsne Havnelid. Foto: Jens Olav KløvrudVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet.no): Sølvvinneren fra OL 1994 skal sørge for at hoppere og kombinert-utøvere minnes VM 2011 som tidenes beste mesterskap.

35-åringen som sa opp jobben som trener for kontinentallaget for å få mer tid med familien, har landet i Holmenkollen.

- Jeg føler meg privilegert. Å få være med å forme mesterskapet er en ære, sier Ottesen som tar fatt på jobben 1. september.

Dermed har sportssjef Espen Bjervig fått sin partner og administrerende direktør Åsne Havelid har fått sin ledelse på plass 210 dager før byggeplassen i Holmenkollen skal ta utøverne imot til prøve-VM.

- Vi lette etter en person med faglig kompetanse fra hopp og kombinert. En som er oppdatert på utstyr og regler og som kjenner miljøet. En som i tillegg hadde lederarfaring. Med Lasse på plass er vi veldig, veldig fornøyde, sier VM-direktøren.

- Gode sparringspartnere
Sportssjef Bjervig med bakgrunn fra langrennssporet tror de to skal utfylle hverandre godt.

- Jeg tror vi skal bli gode sparringspartnere for hverandre. Lasse har garantert poenger som er viktig også for langrennsaktivitetene, sier Bjervig.

Sammen skal de jobbe tett opp mot rennlederne — Bente Skari, Torgeir Nordby og Arne Olav Sween, for at løftene for VM 2011 skal holdes.

- Vi skal skape det som for utøverne oppfattes som tidenes beste mesterskap. Utøverne skal settes i sentrum og være hovedpersoner. Lasse og Espens oppgave blir blant annet å holde kontakten med de omkring 60 nasjonene slik at deres ønsker og behov oppfylles, sier VM-direktøren.

Idrettens operahus
VMs hoppsjef Lasse Ottesen mener den nye Holmenkollbakken kan betegnes som idrettens svar på operahuset i Sydney og Den Norske Opera i Bjørvika.

- Utfordringen blir å få alt til å fungere optimalt for utøverne. Da vil også publikum kose seg — om værgudene er på vår side. Og de har jeg et godt forhold til, smiler den nye assistentsportssjefen og ser opp mot en blå himmel.

Prøve-VM avvikles i dagene 12.-14. mars 2010.

VM 2011 avvikles 24.2-6.3.