Ottesen la bråket bak seg

KUOPIO (NTB): Lasse Ottesen la bråket rundt hoppsjef Trond Jøran Pedersen bak seg og presterte to gode hopp i verdenscupen i Kuopio i dag. Like bra gikk det ikke for Espen Bredesen, som ble nummer 32 og ikke kom til finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ottesen endte på sjetteplass, men var et stykke unna teten med østerrikske Andreas Widhölzl i spissen.

De norske hopperne hadde på forhånd bestemt seg for å legge bak seg oppstyret som har preget det norske landslaget de siste dagene. - Vi hadde en runde før rennet hvor vi pratet litt om situasjonen. Vi ble enige om at vi var i Kuopio for å hoppe på ski, sa landslagstrener Kjetil Strandbråten til NTB.

Trond Jøran Pedersen var ikke med landslagstroppen til Kuopio, og skal heller ikke være med i Lahtis til helgen. Han slutter seg til hopperne i Falun neste uke. De siste dagene har det blåst storm rundt hoppsjefen. Flere av landslagshopperne er blitt sitert på at de ønsker å skifte ut Pedersen.

Ser framover

- For tiden prater vi ikke om det som har pågått. Vi velger heller å se framover og avslutte sesongen på en fin måte, sa Strandbråten.

Ottesen strakk seg til 123,5 meter i 1. omgang, men klarte ikke å få opp den samme lengden i finalen, der det ble 119 meter på Aurskog-hopperen.

Andreas Widhölzl fra Østerrike vant onsdagens renn foran Primoz Peterka fra Slovenia. Japanske Masahiko Harada ledet etter 1. omgang, der han satte bakkerekord med 135,5 meter, men endte på en skuffende 4. plass med et andrehopp på 114 meter.

Roar Ljøkelsøy hadde det nest lengste hoppet på 129 meter i prøveomgangen, men maktet ikke å prestere noe lignende i rennet. Ljøkelsøy endte på 14. plass med hopp på 119 og 114,5 meter.

Tribuneplass

- Roar gjorde en grei konkurranse, men det var små tekniske ting i hoppingen hans som gjorde at det ikke ble de helt store lengdene i rennet. Små detaljer innebærer fort mange meter, sa Strandbråten.

Siste nordmann i finalen, Frode Håre, ble nummer 23. - Frode gjorde et godt førstehopp på 117 meter, men det ble for mange tekniske feil i andreomgangen, sa Strandbråten. Håre falt ned fra 18. plass etter et hopp på 108 meter.

Både Kristian Brenden, Espen Bredesen og Stian Kvarstad måtte følge finalen fra tribuneplass. Brenden ble nummer 31, Bredesen 32 og Kvarstad 36. - Jeg hadde nesten trodd at Stian skulle gjøre det bedre, med tanke på 3. plassen i kvalifiseringen i går. Det var veldig synd, mente Strandbråten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer