Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ottesen mot VM-formen

Lasse Ottesen fikk en fin oppmuntring i dagens storbakkerenn i verdenscupen. To uker før VM ble 24-åringen fra Aurskog slått bare av Janne Ahonen.

Kristian Brenden hoppet hele 124 meter og ledet etter 1. omgang. Men mens Brenden sprakk i finalen, mestret Ottesen de vanskelige forholdene. Riktignok var Ahonen den eneste av de 15 beste i verdenscupen som stilte opp, men ti poeng bak verdenscuplederen er mer enn godkjent av Ottesen som strakk seg til 120,5 og 115,5 meter. 2. plassen hans er Norges beste denne sesongen.

- Det var godt å få en pallplassering nå. Jeg fikk en bekreftelse på at det jeg gjør er bra nok, og dermed slipper jeg følelsen av å måtte gjøre noe ekstra når det blir renn, sier Ottesen til NTB.

Overskudd

Forrige helgs verdenscupkonkurranser i Willingen sto han over. Ottesen hadde behov for å trene og samle overskudd.

- Jeg følte at jeg gikk tom, og oppholdet hjemme gjorde godt. Gjennomføringen av konkurransen i Harrachov er jeg fornøyd med, men treningshoppingen har vist at jeg har enda mer å gå på både teknisk og i svevet. Under trening har jeg levert optimale hopp i hver økt, og det er positivt, sier Lasse Ottesen.

Landslagstrener Kjetil Strandbråten var svært fornøyd etter Norges andre pallplassering i verdenscupen denne sesongen. Den første (3. plass) besørget Tommy Ingebrigtsen i Zakopane for tre uker siden.

Sugende

- Moro for Lasse. Teknisk var det første hoppet hans hakket bedre, men Lasse løste forholdene i finalen veldig bra. Snøværet gjorde tilløpet sugende, men han er flink når det blir vanskelig, fortalte landslagstrener Kjetil Strandbråten til NTB.

Nettopp forholdene gjorde det umulig å gjennomføre skiflygingen som sto på programmet, og rennet i K120-bakken ble en erstatning. For unggutten Oddgeir Heimdal fra Raufoss hadde det neppe noe å si. Han debuterte i verdenscupen med 12. plass etter hopp på 110 på 107,5 meter.

- Oddgeir har gjort det bra i norgescupen i år, og vi vurderte ham som en god skiflyger. Vi er veldig fornøyd med det han presterte, sa Strandbråten som ikke ble noe klokere i forhold til VM-troppen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media