FERDIG: Ottmar Hitzfeld slutter som trener for Sveits etter VM i Brasil. Foto: Peter Schneider / EPA / NTB Scanpix
FERDIG: Ottmar Hitzfeld slutter som trener for Sveits etter VM i Brasil. Foto: Peter Schneider / EPA / NTB ScanpixVis mer

Ottmar Hitzfeld gir seg etter VM

Ledet Sveits til seier i Norges gruppe.

- Etter sluttspillet i Brasil neste sommer kommer jeg til å være 65 år gammel. Da vil jeg ha vært med som trener i en svært stressende hverdag i over 30 år. Jeg ser det slik at det kan være en god anledning til å slutte, men jeg må innrømme at beslutningen om å takke for meg etter VM neste år ikke har vært lett. Det har vel vært den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt i livet mitt til nå, sa Hitzfeld på en pressekonferanse torsdag.

Da var det også klart at Hitzfeld, en av de mest suksessrike trenerne i fotballverdenen, har klart å sikre Sveits en seedet plass i VM.

Hitzfeld vant Bundesligaen fem ganger med Bayern München. Han fikk også med seg to seirer da han var trener for Borussia Dortmund, og i tillegg til det har han vunnet mesterligaen med begge klubbene.

I 2010 ledet han Sveits i fotball-VM i Sør-Afrika, men i EM i 2012 klarte han ikke å sikre sveitserne en plass i sluttspillet.

(NTB)