SPREDT FOLKEMENGDE: Det kom mellom 4500 og 5000 tilskuere til Norges åpningskamp mot Serbia, men i en hall som rommer over 20 000 ble det langt fra den heksegryta de norske jentene hadde forberedt seg på. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SPREDT FOLKEMENGDE: Det kom mellom 4500 og 5000 tilskuere til Norges åpningskamp mot Serbia, men i en hall som rommer over 20 000 ble det langt fra den heksegryta de norske jentene hadde forberedt seg på. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Øvde på tegnspråk og heksegryte helt uten grunn

Liknet mer på «kretsmesterskap i kurong».

(Dagbladet): Norge - Serbia 28-26.

Det var mye snakk om den serbiske heksegryta de norske håndballjentene ville møte i åpningskampen i Beograd i går kveld, og Norge var godt forberedt på et østeuropeisk inferno.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson startet pressemøtet mandag med å spille av et eksempel på den voldsomme arenalyden Norge ventet seg, og fortalte TV 2 at spillerne hadde terpet på bruk av fingre og tegn for å kunne kommunisere med hverandre når det ble umulig å høre stemmer.

Når alt kom til alt ble det vel ikke så ille. De varslede 10-15 000 supporterne viste seg å være nærmere 4500, og de tilreisende nordmennene fra Håndballens Venner hadde få problemer med å bli hørt under de norske scoringene.

HAUSSET OPP: Camilla Herrem mener det var trist at det ikke kom flere folk og mer lyd.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAUSSET OPP: Camilla Herrem mener det var trist at det ikke kom flere folk og mer lyd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

«Mye snakk om serbiske heksegryter. Er det kun meg som synes det ligner et kretsmesterskap i kurong ut fra TV-bildene fra de ulike arenaene?» twitret landslagsmålvakt Ole Erevik i går kveld, og de norske jentene innrømmer at de også ble skuffet over nivået på tribunelyden.

- Nei, det var trist. Jeg trodde det skulle være mange flere, men det var hausset så til de grader opp, sier Camilla Herrem til Aftenposten.

Forespeilet full hall
Nestleder i Håndballens Venner, Sigvard Magelssen, forteller at hallen framsto som om bare et par tusen hjemmefans hadde tatt turen.

- Vi var forespeilet full hall med opp mot 20 000 tilskuere, men i virkeligheten var det vel nærmere 2000, sier han til Dagbladet.

- Det var rimelig bra lyd da Serbia gikk opp til uavgjort, men ellers var det ikke så vanskelig for oss å bli hørt, sier Magelssen, som tror stive billettpriser kan ha medvirket til at det ikke kom enda flere.

Flyttet til større arena
Norges gruppe A ble forøvrig flyttet fra Pionir Arena med kapasitet på drøye 8000 tilskuere, til langt større Kombank Arena (kapasitet 20 000) før mesterskapet, og det har naturlig nok innvirkning på opplevelsen av hvor mye støy det faktisk er.

FORESPEILET FULL HALL: I tillegg ble de norske supporterne nektet å ha med kubjeller på arenaen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORESPEILET FULL HALL: I tillegg ble de norske supporterne nektet å ha med kubjeller på arenaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

EHF opererer med 5000 tilskuere i den offisielle kamprapporten fra Beograd i går kveld, og da er det verdt å nevne at det var 5145 solgte billetter til Norges åpningskamp mot Frankrike under EM på hjemmebane på Lillehammer for to år siden.

Håndballens Venner ble forøvrig nektet å komme med sitt vanlige bidrag til støy under kampen i går - kubjellene ble konfiskert av politiet på vei inn i hallen.

PS! På tv er Norges håndballjenter et sikkert seerkort. På det meste fulgte 1,1 million åpningskampen i EM på TV 2, melder NTB.