Øvelseskjørte hjem fra Lerkendal

Per Ciljan Skjelbred (18) kjørte over Tommy Svindal Larsen i 90 minutter. Så sjarmerte han i senk alle fjortisjentene. Læregutt ble han først da han øvelseskjørte hjem sammen med pappa Aksel.

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter 20 minutter med kos og klem, kom Vidar Riseth kjørende i sportsbilen sin og tilbød å kjøre Lille-Per hjem. Rosenborgs nye tenåringsidol takket høflig nei - fordi pappa Aksel sto og ventet, klar for en ny treningsøkt som myndig veileder for sønnen, som foreløpig er bedre til å løpe enn å kjøre bil.

-  Nei, jeg har ikke fått lappen enda, men håper å få den i løpet av et par-tre uker, sier Per Ciljan Skjelbred til Dagbladet.

Alle anledninger brukes til å lærekjøre - også etter en praktkamp der Rosenborg der Per Ciljan Skjelbred var best av alle unggutta som dominerte det meste - og viste veien inn i framtida for klubben som nå skal bygges på nytt.

Per Ciljan Skjelbreds startet i går sin første hjemmekamp siden 4-0 seieren over Ham-Kam 12. juni. Han svarte med å henge på 14 år eldre Tommy Svindal Larsen som en klegg. Landslagsspilleren til Odd ble tatt ut av kampen og redusert til statist.

Gjorde alt

-  Han var god. En artig spiller, sier Tommy.

Som ikke kunne annet enn å bli imponert over overskuddet Skjelbred øste av kampen gjennom. I sin nye og frie rolle foran Berg og Solli i RBKs nye midtbanekonstruksjon - Høgmo snudde V-en - var Skjelbred spillbar i mellomrommet hele tida. Han gjorde alt - unntatt å score. Det gjorde seks av lagkameratene.

-  For meg er det en drøm å få være her og spille sammen med idolene mine. Det er bare Rosenborg for meg. Dette er klubben i mitt hjerte, sier Skjelbred som skrev ny treårskontrakt med Rosenborg i juli.

 FULL TENNING: RBK-helten Per Ciljan Skjelbreid starter bilen til pappa Aksel, og øvelseskjører hjem fra en etterlengtet festkveld på Lerkendal. Alle foto: Tom E. Østhuus
FULL TENNING: RBK-helten Per Ciljan Skjelbreid starter bilen til pappa Aksel, og øvelseskjører hjem fra en etterlengtet festkveld på Lerkendal. Alle foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Åtte år gammel så Per Ciljan Skjelbred sin første kamp på Lerkendal 6. mai 1996. Rosenborg slo Brann 10-0. I går var han sjøl sentral i Rosenborgs største serieseier på eget gress siden Moss ble slått 6-0 4. august 2001.

Fortsatt sterkere

-  Stort å være med på en storseier. Og viktig for sjøltilliten i vår situasjonen, sier Skjelbred.

Som nå har tatt over statusen fra Roar Strand som Rosenborgs mest løpssterke.

-  Ja, han er nok det. Testresultatene hans er på nivå med Gamst Pedersens, røper trener Per-Mathias Høgmo som fikk sine første poeng som RBK-trener etter fire tap.

I fjor testet Gamst Pedersen til O2-opptak på 74,8. Høyt for en fotballspiller. Øyvind Leonhardsen har rekorden i Norge med 80,9.

-  Men jeg er fortsatt sterkere enn ham. Punktum, sier Strand.

Takket Tommy

Stålkondisen er god å ha med bare to restitusjonsdager foran møtet med Lyon og John Carew i Champions League på onsdag.

-  Det blir en annen kamp. Men vi får se. Jeg gleder meg voldsomt, sier Per Ciljan som storspilte og scoret da Rosenborg slo Olympiakos i den første kampen.

Vidar Riseth har bare godord å si om unggutten på laget.

-  Han er som en mygg. Kommer alltid tilbake, sier Riseth som startet scoringsfesten da han satte inn 1-0 på straffe.

En forløsende scoring. Rosenborg har bommet på fire straffespark før i år.

-  Det så ikke ut som om Thorstein ville ikke ta den. Da tok jeg den, sier Riseth.

Som takker Tommy Svindal Larsen for tenninga RBK-gutta fikk da Tommy for et par dager siden lå på massasjebenken og snakket på TV om hvor nervøse Rosenborg var.

-  Det merket vi oss. Bare å takke, Tommy, sier Riseth.

-  En maktdemonstrasjon av oss, sier Høgmo.

POP: Utenfor Lerkendal sto fjortisjentene og ventet på Per Ciljan Skjelbreid.