McLaren-rapporten del to

Over 1000 russiske idrettsutøvere involvert i dopingregimet, deriblant 12 medaljevinnere fra Sotsji-OL

1000 russiske utøvere var ifølge McLaren-rapporten involvert i tidenes største dopingskandale. Det innbefatter blant annet to gullvinnere fra OL i Sotsji som til sammen vant fire gull.

NYE FUNN: McLaren-rapportens andre del er ute. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari *** FINLAND OUT. NO THIRD PARTY SALES. ***
NYE FUNN: McLaren-rapportens andre del er ute. Foto: LEHTIKUVA / Jussi Nukari *** FINLAND OUT. NO THIRD PARTY SALES. *** Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den oppsiktsvekkende McLaren-rapporten forbauset en hel idrettsverden i kraft av avsløringen av Russlands statlig organiserte dopingsystem, som blant annet omhandlet hvordan de angivelig lurte verden i OL på hjemmebane.

Etterforskningen viste at russiske utøvere har deltatt i et statlig dopingprogram siden 2011. Hovedfunnene kan oppsummeres slik:

1. I laboratoriet i Moskva ble det arbeidet med å beskytte dopede russiske utøvere.2. Laboratoriet i Sotsji hjalp til med å bytte dopingprøver.3. Det russiske idrettsdepartementet kontrollerte og overvåket manipuleringen av analyseresultatene.

Sterke reaksjoner

- Det er fryktelig skuffende. Hele greia er trist, sa Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Det er sjokkerende å lese om dopingkulturen i Russland. Dette må vi komme til bunns i og få vekk de som ikke er rene, supplerte Tarjei Bø.

Aleksander Legkov bedyret imidlertid sin uskyld overfor Dagbladet. Heller ikke Nikita Kriukov tror at McLaren-rapporten medfører riktighet.

- De anklagene var spesielle. For meg er det en politisk sak. Jeg har ikke sett noe av det som ble påstått i rapporten. Jeg så ikke Legkov gjøre noe galt. Vi var åpne om hvor vi var og hva vi gjorde, sa Kriukov til Dagbladet tidligere i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer