Over 25 personer avhørt i «Veigar-saken»

Politiet er snart ferdig med etterforskningen.

FEM PERSONER SIKTET: Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen (t.h) er en av de fem siktede i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons (t.v) omstridte overgang fra Stabæk til Vålerenga i fjor. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FEM PERSONER SIKTET: Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen (t.h) er en av de fem siktede i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons (t.v) omstridte overgang fra Stabæk til Vålerenga i fjor. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Asker og Bærum Politidistrikt har holdt på med etterforskningen i den såkalte overgangsskandalen siden de slo til mot klubbene Stabæk og Vålerenga i slutten av november i fjor.

Fem personer er siktet i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons omstridte overgang fra Stabæk til Vålerenga:

- Avslutningsfase Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen, Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen, tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk Fotball, styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS og investor Tor Q. Aaserud.

- Vi er i en avslutningsfase i etterforskningen, med oppfølgingsspørsmål til personer som har vært inne til avhør. Det arbeidet vil trolig strekke seg ut denne måneden, sier politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum Politidistrikt til Dagbladet.

Han håper at de kan sende saken videre til Statsadvokatembetet i starten av juni. Der vil det bli bestemt om det tas ut tiltale eller ei i saken.

Avgjørelse før sommeren Totalt har rundt 25-30 personer vært inne til avhør i saken.

- Politiet har brukt lang tid på etterforskningen. Er du trygg på at dere har en god sak mot de siktede?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Det jeg kan si er at da vi aksjonerte så mente vi at det var sannsynlighetsovervekt for skyld, altså at det var over 51 prosent sannsynlig at det hadde skjedd noe straffbart. Det er i det området vi befinner oss, sier Morten Stene til Dagbladet.

- Saken havner hos Statsadvokaten først i juni. Om saken ikke får høy prioritet der, kan en endelig beslutning om tiltale eller ei bli klar først til høsten?

- Det er ingen varetektsfengslinger i denne saken, så det er ikke sikkert at den blir prioritert først i køen, og jeg kjenner ikke til om det er kø i saksgangen der. Men jeg vil tro at en beslutning om tiltale eller ei blir avklart før sommerferien, sier Morten Stene.