HERJER I NORGE: Strømsgodsets Martin Ødegaard er fortsatt bare 15 år gammel, men allerede har mange av de største klubbene i Europa langt seg langflate etter unggutten. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
HERJER I NORGE: Strømsgodsets Martin Ødegaard er fortsatt bare 15 år gammel, men allerede har mange av de største klubbene i Europa langt seg langflate etter unggutten. Foto: Jan Kåre Ness / NTB ScanpixVis mer

- Over 30 storklubber ønsker Godset-talent

Martin Ødegaard vekker oppsikt i Europa.

Martin Ødegaards innsats i Tippeligaen har fått «hele» Fotball-Europa til å sperre opp øynene.

Til VG sier 15-åringens far at over 30 storklubber har vist interesse.

Lørdag herjet Ødegaard borte mot Sandnes Ulf og var involvert i alle Strømsgodsets scoringer i 3-1-seieren. Derfra har interessen for unggutten tatt av.

- Vi har fått over 30 henvendelser, sier faren, den tidligere SIF-spilleren Hans Erik Ødegaard.

- Nevner ikke klubber
Han får spørsmål om hvorvidt sønnen kunne valgt hvilken som helst klubb i Europa.

- Ja. Altså, ikke alle. Men det er ikke mye om å gjøre. Jeg trenger ikke nevne klubber, men nesten uansett hvilke du hadde nevnt, så har de vært i kontakt med oss.

Pågangen er pappa Ødegaard allerede vant til. Og han tar det hele med knusende ro:

- Det er ikke noe nytt med mange henvendelser både fra klubber, agenter og medier. Dette har holdt på i et drøyt halvår. Det har kommet noen klubber til i det siste, men de fleste har allerede meldt seg.

Blir i Godset Det er foreløpig ingen plan om at Martin Ødegaard skal reise ut i Europa.

- Vi ønsker at Martin skal utvikle seg. Det har vært fokuset i alle år, og slik vil det være i mange år framover. Hvis du begynner å tenke på andre ting, tror jeg utviklingen heller stopper opp. Nå utvikler han seg i Norge. Han er 15 år. Og det er helt uaktuelt at han drar ut alene, sier Hans Erik Ødegaard.

15-årige Ødegaard har tidligere vært på treningsopphold hos Manchester United, Bayern München og Stuttgart. Men enn så lenge får han nøye seg med å være eliteseriespiller og Youtube-yndling.