PR-STUNT: Over halvparten av LPGA-spillerne som har svart på undersøkelsen mener Suzann Pettersens unnskyldning var et PR-grep. Foto: NTB Scanpix/AP/Jens Meyer
PR-STUNT: Over halvparten av LPGA-spillerne som har svart på undersøkelsen mener Suzann Pettersens unnskyldning var et PR-grep. Foto: NTB Scanpix/AP/Jens MeyerVis mer

Over 50 prosent av LPGA-spillerne tror ikke på Tuttas unnskyldning

Avvises som PR-stunt.

Suzann Pettersens unnskyldning etter Solheim Cup-skandalen satte ikke spor hos kollegene på LPGA-touren. Over halvparten mener beklagelsen var et PR-stunt.

Det kommer fram i en anonym spørreundersøkelse gjennomført av Golf.com. Der svarer spillerne på flere spørsmål, blant annet om Suzann Pettersens unnskylding var et PR-stunt, oppriktig eller begge deler. 53 prosent svarte at det var PR, 38 prosent mener unnskyldningen var oppriktig og 9 prosent kaller det en blanding av de to.

Totalt har 150 LPGA-spillere avgitt svar, skriver Norsk Golf, som først omtalte saken.

Det norske golfesset fikk hard medfart av både eksperter og golfinteresserte etter at hun påpekte et regelbrudd av amerikanske Alison Lee under en av rundene.

Pettersen valgte først å stå inne for avgjørelsen, men kom senere med en uforbeholden beklagelse.

- Jeg skulle ønske jeg kunne endret det som skjedde på søndag av mange grunner. Dessverre kan jeg ikke det, skrev hun blant annet på sin Instagram-profil.

I ettertid har 34-åringen fortalt at hun vurderte å gi seg med golf etter bråket.

I undersøkelsen kommer det også fram at 71 prosent av herrespillerne heller vil vinne den minst prestisjetunge majorturneringen, PGA-mesterskapet, enn å vinne OL-turneringen i Rio.

42 prosent av de spurte mener at Tiger Woods vil komme tilbake å vinne en PGA-turnering i løpet av karrieren. Omtrent en firedel sier nei, mens resten svarer «vet ikke».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.