Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Over all forventning

Etter en ustabil treningsperiode kjørte Hedda Berntsen inn til en god femteplass i verdenscupåpningen i slalåm i Copper Mountain. Men landslagssjefen vil at Hedda skal prioritere hardere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hedda er ei engasjert og herlig jente med mange jern i ilden, men på dette nivået må hun prioritere litt hardere, sier landslagssjef Olav Skjøtskift til Dagbladet. Han tenker på andre aktiviteter som vannski og skatebord.

Pallen neste?

Landslagssjefen var i likhet med hovedpersonen selv strålende fornøyd med Heddas innsats i verdenscupåpningen.

- Jeg er kjempefornøyd, ikke minst med tanke på hvor dårlig det har gått på trening. Dette var over all forventning, sa Hedda til NTB etter målpassering.

- Det har vært altfor ustabilt på det tekniske den siste tida. Noen ganger blir det litt for mye i hodet hennes og da blir det bare graut, ler Skjøtskift.

Femteplassen i går var tangering av Berntsens beste plassering i verdenscupen, men Skjøtskift er overbevist om at hun snart tar steget opp på pallen.

- Nå må hun få trent skikkelig fram mot Sestriere og vi må sørge for å at det blir stabilt på treningene. Vi fokuserer nå på tid på hver eneste trening slik at det skal bli mer likt rennsituasjonen, og det ser ut til å hjelpe. Det presser jentene til å yte hundre prosent hele tida, sier landslagssjefen.

Dårlig avslutning

Etter å ha ligget på åttendeplass etter den første omgangen kjørte hun seg opp til femteplass i andre omgang. Berntsen ledet med 50 hundredeler ved første mellomtid i andre omgang, men avslutningen fra Berntsen var svakere.

- Jeg kjørte veldig bra i toppen av løypa. Nedover slet jeg, men selv om jeg var sliten klarte jeg å gi alt, sa Berntsen til NTB.

Laure Pequegnot fra Frankrike, vant rennet 1.37 sekunder foran Christin Sponring, mens Carina Raich endte på tredjeplass. Trine Bakke Rognmo ledet ved første mellomtid i 1. omgang, men kjørte ut etter å ha kommet på innerski.

GOD START: Hedda Berntsen var godt fornøyd med femteplass i sesongåpningen i slalåmFoto; NATHAN BILOW/ Scanpix
Hele Norges coronakart