CUPFINALE: Få hadde tro på Rune Skarsfjord og Brann før sesongen. Til helga leder han Brann i cupfinale.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
CUPFINALE: Få hadde tro på Rune Skarsfjord og Brann før sesongen. Til helga leder han Brann i cupfinale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Over halve Bergen tvilte på Skarsfjord før sesongen

- Vi var usikre selv, sier Brann-treneren.

Før sesongen var 49 prosent av bergenserne i tvil om Rune Skarsfjord kom til å trene Brann ut 2011. Nå er trenerjobben hans sikker og 68 prosent av bergenserne tror på cupfinaleseier, skriver BT.

Brann møter Aalesund i Oslo søndag. Det i en sesong der Brann var spådd en sesong i nedrykksstriden. I stedet kan det bli medalje i serien og NM-tittel. Pessimismen er blåst vekk.

- Alle som tvilte, hadde på en måte rett. Det går ikke an å si noe annet. Vi var også i tvil, det var en del faktorer som kunne vippet begge veier. Men det gikk bra, sier Skarsfjord til Bergens Tidende.

Brann mistet flere sentrale brikker foran 2011-sesongen samtidig som de fleste erstatterne kom fra bunnstrid eller 1. divisjon. Spesielt salget av Erik Huseklepp gjorde at sportsklubben sto ribbet tilbake.

- Man kan ikke klandre dem som ikke trodde på oss. Vi var usikre selv. Vi visste hvor sårbare vi var. Vi skulle ikke gjort så mye galt før alt hadde gått til helvete, erkjenner Skarsfjord.

Han mener nøkkelen til suksess er det arbeidet klubben gjorde mellom treningsleirene i Tyrkia og La Manga:

- Det var en god måned for oss. Vi så potensialet og begynte å se for oss hvordan dette kunne ende, i beste fall. Men vi hadde først mistet fire viktige spillere. Så solgte vi Huseklepp. For å si det slik: Alt VG skrev i sin spådom i sesongen, var jo rett. Men alt ble gjort til skamme likevel, sier Skarsfjord.

VG tippet Brann på nedrykksplass. Derfor ble VG-Lupen hengt opp i garderoben. Som motivasjonsfaktor. Tipset skulle gjøres til skamme.

(NTB)