Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Over halve Viking er utlendinger

Klubbene har nok en gang satt ny utlendingsrekord.

Over halvparten av spillerne i Viking har utenlandsk nasjonalitet. Totalt er det 118 utlendinger i eliteserien.

Aftenpostens utregning viser at Viking er den av fotballklubbene med flest utlendinger. Hele 13 av 25 spillere er utlendinger.

- Det er litt tilfeldig. Vi jakter på spillertyper som skal styrke laget vårt, og mange av de norske spillerne vi kunne tenkt oss er ikke tilgjengelige, sier Vikings sportssjef Egil Østenstad.

Nest flest har HamKam med 12 utlendinger.

- Jeg mener det er litt for tidlig å konkludere med tall her, men jeg tror vi har nådd toppen - kanskje med denne sesongen, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til Aftenposten.

Færrest utlendinger har Strømsgodset med sine tre (Joel Riddez, Mattias Andersson og Komlan Amewou). Stabæk og Vålerenga har begge seks utlendinger i A-stallen.

Nashat Akram er på vei til Aalesund på lån, men han har foreløpig ikke signert for klubben.

(NTB)

VIL, MEN FÅR DET IKKE TIL: Egil Østenstad, på toppen av Viking-benken, sier de gjerne skulle hatt flere nordmenn på laget - men at de klubben ønsket ikke har vært tilgjengelig. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VIL, MEN FÅR DET IKKE TIL: Egil Østenstad, på toppen av Viking-benken, sier de gjerne skulle hatt flere nordmenn på laget - men at de klubben ønsket ikke har vært tilgjengelig. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
image: Over halve Viking er utlendinger
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media