MEDALJETRØBBEL: Over hundre medaljevinnere fra Rio-OL har returnert sine medaljer fordi de har begynt å flasse og få mørke flekker.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Kevin Snyder via AP</span>
MEDALJETRØBBEL: Over hundre medaljevinnere fra Rio-OL har returnert sine medaljer fordi de har begynt å flasse og få mørke flekker. Foto: Kevin Snyder via APVis mer

OL i Rio:

Over hundre har levert tilbake OL-medaljen på grunn av dette

Flass.

Over hundre medaljevinnere fra Rio-OL har returnert sine medaljer fordi de har begynt å flasse og få mørke flekker.

Over 80 amerikanske medaljevinnere fra OL i Rio i fjor har medaljer som er defekte. I alt skal det dreie seg om over hundre medaljevinnere fra hele verden, skriver nyhetsbyrået AP.

Medaljene har begynt å flasse, ruste og få mørke flekker.

De amerikanske utøverne har returnert sine medaljer til den amerikanske olympiske komité, som sender dem videre. I retur kommer nye skinnende og uskadde medaljer tilbake fra Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Talsmann for lekene i Rio, Mario Andrada, sier det trolig dreier seg om seks-sju prosent av de utdelte medaljene.

– Det vanligste problemet er at medaljene er blitt mistet i bakken eller behandlet hardhendt, slik at lakken er slått av og det har begynt å ruste der skaden har oppstått, sier Andrada.

Amerikaneren Kyle Snyder (20), som tok gull i bryting, sier han la merke til at det var noe galt med medaljen allerede dagen etter han mottok den. Han har returnert sin, men vet ikke når han får en ny tilbake.

– Det er ikke noe stort problem. Siden de gir meg en ny medalje er det helt greit, sier OL-mesteren.

(NTB)