Over én milliard kroners forskjell i verdi mellom PSG og United

PSG og Manchester United skal spille om avansement til kvartfinalen i Champions League, og verdiene på de to troppene er store.

DYR MANN: Romelu Lukaku er per dags dato den mest verdifulle spilleren i Manchester United. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
DYR MANN: Romelu Lukaku er per dags dato den mest verdifulle spilleren i Manchester United. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld og onsdag 6. mars skal Paris Saint-Germain og Manchester United møtes i Champions League for første gang i historien.

Slik starter lagene

Manchester United:

De Gea - Shaw, Jones, Lindelöf, Young - Matic, Pogba, Herrera - Lingard, Rashford, Martial.

PSG:

Buffon - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Marquinhos, Verratti - Alves, Draxler, Di Maria - Mbappe

Historisk sett skal United få en skikkelig utfordring mot Mbappé og PSG. De røde djevlene har nemlig tatt seg forbi åttendedelsfinalen bare én gang siden de var i finalen i 2011.

Enkelte ganger har de ikke kunne stille, med tanke på at de ikke klarte å kvalifisere seg. Andre ganger har det gått ordentlig skeis for United.

Blant annet i fjor røk Mourinhos United noe overraskende ut mot Sevilla i åttendedelsfinalen. I tillegg røk laget ut allerede i gruppespillet på høsten i 2011 under Ferguson. I 2015 sa det også stopp i gruppespillet. Den gangen under Louis van Gaal.

PSG har også slitt med videre avansement etter åttendedelsfinalen i samme periode. De to siste årene har de blitt slått ut av gigantene Barcelona og Real Madrid. Før det ble det stopp i kvartfinalen fire år på rad for franskmennene.

Én milliard forskjell

Vi vet allerede at spillere som Neymar ikke rekker oppgjørene, mens United på sin side stiller fulltallig til første kampen av den viktige åttendedelsfinalen. Dette gjør at det er ganske store forskjeller mellom lagene når det gjelder verdien på troppen.

Ifølge Transfermarkt har nå Manchester United en mer verdifull tropp enn PSG. Solskjærs mannskap skal ha en verdi på 734 millioner Euro, noe som tilsvarer 7,2 milliarder norske kroner i dagens kurs.

Når det gjelder PSG, har de en verdi som er noe lavere. Det skyldes at deres store stjerne Neymar er ute med skade. Troppen som stiller til første oppgjør mellom lagene har en verdi på 590 millioner Euro, noe som tilsvarer 5,8 milliarder norske kroner.

Det vil altså si at Manchester United sin tropp er over én milliard kroner mer verdt enn PSG sin. Spillere som trekker opp for United er Romelu Lukaku (837 mill.), Paul Pogba (800 mill.) og David de Gea (690 mill.).

Den store forskjellen i PSGs tropp er ikke overraskende Kylian Mbappé, som har en verdi alene på hele 2 milliarder kroner. Nestemann bak stortalentet er midtbanespiller Marco Verratti, som har en verdi på cirka 690 millioner kroner.

Zlatan spår kampen

En mann som nok kommer til å følge nøye med på kampene mellom PSG og United, er Zlatan Ibrahimovic. Han har spilt for begge klubbene tidligere, og nå har han sagt sitt om hvem han tror går videre.

- Hvis du hadde spurt meg før Uniteds opptur, ville jeg sagt at PSG er favoritter, men nå synes jeg det er vanskelig. Jeg tror likevel at PSG er knappe favoritter på grunn av spillerne de har, sier Zlatan til Manchester Evening News i forkant av kampen.

På grunn av at den svenske superspissen har spilt i begge klubbene, insisterer han på at han ikke har et favorittlag inn mot oppgjøret. I stedet svarer han på et typisk Zlatan-vis:

- Uansett hvem som vinner, så er jeg vinneren, sier han, og legger til:

- Så uansett har jeg mitt lag i Champions League.

I tillegg til Zlatan, har også Angel Di Maria og David Beckham spilt for begge storklubbene. Di Maria blir å se i kveld mot sine gamle lagkamerater, mens David Beckham fikk hilse på Solskjær og United i forkant av storoppgjøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer