Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stoke tapte for Crystal Palace og rykket ned fra Premier League

Over og ut etter 10 år: Stoke rykket ned

RYKKET NED: Eric Pieters fortviler etter at nedrykket var et faktum. Foto: Action Images / Carl Recine
RYKKET NED: Eric Pieters fortviler etter at nedrykket var et faktum. Foto: Action Images / Carl Recine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stoke kjemper med kniven på strupen, og hvert poeng laget kan ta er av uvurderlig betydning.

Mot Crystal Palace klarte ikke laget å heve seg, og det ble det tap og null poeng. Dermed er Stokes 10 år lange periode i Premier League over.

Klubben lå nest sist i Premier League før lørdagens kamp, og med tap er det status quo for de rød- og hvitstripete. På plassen over er Southampton med to poeng mer, mens Swansea, som er første lag på trygg grunn, har tre poeng mer enn Stoke.

Fordi Southampton og Swansea møtes i en av de resterende tre kampene, betyr det at Stoke ikke lenger har en matematisk mulighet til å overleve i divisjonen.

- Det er åpenbart en vanskelig dag, men dette handler ikke bare om én kamp. Vi har ikke vært gode nok gjennom hele sesongen. Til syvende og sist er det opp til spillerne, og vi har ikke vært gode nok. Fansen var brilijant i dag, og de jublet for oss selv om det gikk dårlig, sa kaptein Ryan Shawcross etter kampen.

Frisparkperle

Det som kunne vært det første steget mot videre spill i Premier League kom 43 minutter ut i kampen.

Xherdan Shaqiri har trolig vært Stokes beste spiller denne sesongen, og mot Palace leverte sveitseren varene nok en gang.

Shaqiri har et giftig skuddbein, og var nådeløs da han fikk sjansen på frispark like utenfor gjestenes 16-meter. Midtbanespilleren kysset ballen, la den til rette og plasserte den helt oppe i vinkelen. Reprisene viste at ballen var innom Ruben Loftus Cheek sitt hode, men mål er mål og publikum brøt ut i vill ekstase.

Nådestøtet

Paul Lambert, som tok over Stoke i januar, har aldri rykket ned fra Premier League. Den statistikken må han nå trolig takke farvel til.

For halvveis i den andre omgangen scoret Crystal Palace for første gang og det begynte for alvor å spøke for Stokes videre PL-ambisjoner.

Hjemmelaget ga Crystal Palace mye plass, og gjestene stormet i angrep med mange spillere. Loftus Cheek spilte fri James McArthur som trillet ballen trygt i hjørnet til 1-1.

Fire minutter før full tid kom nådestøtet fra bortelaget. Stoke mistet ballen på egen halvdel, og Ryan Shawcross' forsøk på å blokkere gjennomspillet endte i stedet opp som en stikker til Patrick van Aanholt. Alene med keeper var nederlenderen kald og puttet inn 2-1. På tribunen ble det brått stille.

Kort tid etter kampen var van Aanholt ute på Twitter og unnskyldte seg:

Nedrykket var et faktum og Stoke kan like godt begynne å planlegge neste sesong i Championship.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!