Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Over til deg, Davy!

NAGANO (Dagbladet): I disse dager faller en av de siste mediebastionene: NRKs grep om det olympiske utfordres av TV2. Dette blir lekene som vil vise oss om en olympisk fem-mil kan formidles hederlig på under fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 60 år siden avisannonsene fortalte at alle idrettsinteresserte må ha radio, og med folkemottakeren kunne familiene samles rundt apparatene under den intense femmila fra VM i Zakopane i 1939.

Slik fikk de høre at Bergendahl tok gullmedaljen med Oscar Gjøslien på en flott bronseplass.

Det blir ikke like skånsomt denne gangen.

Pausebilder

Søndagens sportsrevy var en liten pekepinn, der hjemmeanker Lars-Jacob Krogh satte helt over til den andre siden. Et pausebilde seinere dukket borteanker Tord Berthinussen opp med japanske gloser og inntrengende reportasjer fra iherdig tilstedeværende Erling Borgen.

Men, det nytter ikke å klage.

Nå kommer nemlig Davy også.

Dermed får lekene ytterligere en duell for dem som møter Nagano fra TV-stolen, bevæpnet med en effektiv fjernkontroll og et stappfullt sendeskjema.

Vekk kokkene

  • Der en smilende Henning Rivedal kunne trekke på skuldrene over brudd på linjesambandet for 18 år siden, zapper du denne gangen mellom ekspertkommentarene til Vegard Ulvang og limerickene til Jon Herwig Carlsen.
  • Ni frisyrer etter at Karen-Marie Ellefsen redegjorde for enda en Calgary-dag uten norsk gull, skal Vår Staude guide gjennom dagens fjerde olympiske reprise før barne-TV tar deg.

Og hvis ikke sporten betyr så mye for deg:

Mer enn volum

Følg duellen om hvem som leder deg til de lekreste sushi-bitene, inkludert hemmeligheten bak den perfekte misosuppe.

Nå har vi sportskokker i alle kanaler.

Og TV-leker er ikke hva det var.

Nagano hos begge de store betyr at du får 30 OL-timer i døgnet mot de stusslige 20 som bare tilsynelatende dekket Lillehammer-lekene vegg til vegg for fire år siden.

Men TV-kampen handler om langt mer enn volum, og derfor er det til og med litt spennende. Nagano blir duellen mellom to TV-stiler:

  • Tuddelidu-frekke-spørsmål-kort-kort-kjapp-kjapp-og-nå-litt-reklame på TV2.
  • Granlegger-passering-42,5-kilometer-og-vanningsmaskiner-og-rundetider på NRK.

Nye svar

TV2 annonserer at de er to foran skjema, men det er ikke etter den tabellen vi husker. Nå gjør du ingen fullverdig OL-måling med medaljeoversikten alene.

Du må ha rating-tallene også.

Dette blir lekene som vil vise om NRKs tradisjonelle dekning - stavtak for stavtak - er den eneste som yter en olympisk fem-mil rettferdighet.

Svaret vil kunne forandre en smule på hvordan vi konsumerer TV-sport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!