Over til Mördarbacken

På tide å la rettsoppgjør være rettsoppgjør.

MANGLET EN MANN:  Alex Harvey, Aleksandr Legkov og Martin Johnsrud Sundby på vei opp Mördarbacken under verdenscupavslutningen i mars. Da manglet Petter Northug i tetgruppa. Det skjer neppe under VM. FOTO: AP/ Anders Wiklund.
MANGLET EN MANN: Alex Harvey, Aleksandr Legkov og Martin Johnsrud Sundby på vei opp Mördarbacken under verdenscupavslutningen i mars. Da manglet Petter Northug i tetgruppa. Det skjer neppe under VM. FOTO: AP/ Anders Wiklund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST gang Petter Northug ble verdensmester gikk han 15 km med gammeldags intervallstart opp og ned de steile åssidene i Val di Fiemme på 34 minutter og 37 sekunder. Det gullet var i seg selv en prestasjon som burde holde til å stoppe dem som ikke vil anerkjenne Petter som en unik, nyskapende langrennsløper. Skjønt der er det alltid noen som prøver å holde igjen.

Akkurat det er ikke spesielt klokt. Det gjennomgående trekket ved Petter Northugss etter hvert lange karriere i verdenstoppen, er nettopp den usvikelige evnen til hele tida å ta nye steg.

Den egenskapen er nok til automatisk å regne med Petter Northug blant favorittene til VM i Falun når det nå etter dommen for fyllekjøringa bare er å sette over til Mördarbacken.

FOR det er denne bakken Petter trener for. Eller rettere sagt; det å være i posisjon for det lange høyhastighetspartiet mot mål som kommer etter siste turen over toppen.

Det var en gang Petter alltid slet med å følge konkurrentene opp bratte stigninger som denne langs hoppbakken ovenfor skistadion på Lugnet, men det begynner å bli lenge siden. I utgangspunktet har Northug fysisk kapasitet til å mestre de fleste av disse klatringene på distanserenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer