Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overbelastning hindrer Bjørgen fra å drive løpetrening

- Begynner å bli temmelig utålmodig.

UTÅLMODIG: Marit Bjørgen er utålmodig etter å snøre på seg joggeskoene igjen etter at en belastningsskade i låret har hindret henne i å drive løpetrening de siste ukene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
UTÅLMODIG: Marit Bjørgen er utålmodig etter å snøre på seg joggeskoene igjen etter at en belastningsskade i låret har hindret henne i å drive løpetrening de siste ukene. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

En overbelastet lårmuskel har de tre siste ukene hindret Marit Bjørgen fra å drive løpetrening.

- Jeg tror ikke det har bremset meg i oppkjøringen til den forestående VM-sesongen, fordi jeg har fått drevet god alternativ trening.

Det sier skidronningen til Adresseavisen, etter at hun tirsdag formiddag gjennomførte en åtte mils sykkeløkt sammen med Therese Johaug på hennes hjemtrakter. Marthe Kristoffersen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira deltok også på turen.

På grunn av skaden valgte Marit også å stå over skifestivalen Blink med Lysebotn Opp og de påfølgende konkurransene i Sandnes 20. og 21. juli.

- Jeg mener selv at jeg har fått trent bra helt siden mai. Så langt i sommer har jeg forsøkt å legge spesielt mye vekt på å trene klassisk teknikk i bratte motbakker. Derfor begynner jeg etter hvert å bli temmelig utålmodig etter å få drive løpetrening igjen, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media