Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overbevisende VM-start for Norge

HAMAR (Dagbladet :på nettet): Italia-Norge 2-5: De norske ishockeygutta holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest. Norge kontrollerte kampen fra start og vant fortjent mot Italia i dag. Nå håper landslagsgutta at det blir hockeyfeber i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At dagens kamp var viktig - både for det norske laget, VM og hockeyinteressen generelt, hersker det ingen tvil om.

Hvis Norge hadde tapt i dag, hadde sjansene vært store for at laget hadde kommet sist i pulja. Da hadde de også røket ut av A-pulja - og forblitt mindre interessante både for presse og publikum.

Men de norske hockeygutta taklet presset og håper nå at hockeyfeberen kan bli noe større enn i Norge.

- Dette var veldig viktig både for VM og for publikumsinteressen, sier trener Leif Boork etter kampen.

Ingen panikk

Norge tok raskt kontroll i kampen mot Italia i dag. Denne holdt de mesteparten av tida og seieren var fortjent.

- Det var ingen panikk i omkledningsrommet før kampen. Til tross for at spillerne hadde et stort press på seg, klarte de å unngå og bli nervøse, smiler trener Boork. Nå gleder han seg til fortsettelsen.

Drømmen er å slå Sverige, men treneren er fullt klar over at Norge har et godt stykke igjen før de kommer opp på nivå med de beste hockeynasjonene.

Ja vi elsker

Trener Boork mener at Norges første mål var veldig viktig for dagens resultat.

- Da fikk vi bort en del av presset. Jeg synes vi kontrollerte kampen mesteparten av tida - til tross for at italienerne var farlige, melder Boork. Han ble varm i hjertet sitt da nasjonalsangen ble spilt i hallen etter dagens degos-knus.

- Jeg var mycket glad og det var skjønt å høre Ja vi elsker over høyttalerne. Spesielt er jeg glad for guttene - og norsk hockeys vegne. Dette kan kanskje gi oss et kick til resten av turneringen, forteller treneren.

Alt kan skje

Mandags kveld skal Norge spille mot VM-favorittene Canada. Et lag som på papiret er langt bedre enn Norge - som har fått lov å være med i A-VM fordi de er arrangører.

- Nå må vi holde beina på bakken og konsentrere oss om fortsettelsen. Vi har en god lagspirit og jeg tror vi kan spille bra mot Canada mandag, sier Boork.