- Overbevist om at Åge gjorde en god jobb

Nyansatt Viking-trener, Kjell Jonevret, gleder seg til å møte Rosenborg i kveld.

TILBAKE I MANESJEN: Den svenske treneren Kjell Jonevret er tilbake i Stavanger og eliteserien. I dag debuterer han mot Rosenborg. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
TILBAKE I MANESJEN: Den svenske treneren Kjell Jonevret er tilbake i Stavanger og eliteserien. I dag debuterer han mot Rosenborg. Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Tippeligarunden direkte i Dagbladets fotballstudio fra kl. 16.

(Dagbladet): Mandag kom Kjell Jonevret (50) til Stavanger for å ta over et Viking-lag som har slitt sportslig de siste sesongene. I dag debuterer han mot Rosenborg. Trønderen er ikke i sin beste form for tiden, men de fleste ville nok ønsket seg en mykere start i sin nye jobb. Men svensken er glad for at det er en storklubb som kommer på besøk til Viking stadion i hans ilddåp.

- Det er alltid kult å møte Rosenborg. Det skaper engasjement, og har en tendens til å trekke flere tilskuere til tribunene, sier Jonevret, som tok sølv med Molde i både cup og eliteserie i 2009, til Dagbladet.

Jevnere serie Året etter suksess-sesongen måtte svensken forlate Molde etter en svak sesong-innledning,  og treneren avslører at han ikke har fulgt veldig mye med på den norske eliteserien siden da.

- Jeg kjenner ikke godt nok til alle lagene i årets eliteserie, og må bruke tiden framover på å oppdatere meg, forteller han.

Men Jonevret mener at eliteserien har opplevd et hegemoniskifte og blitt jevnere siden sist han jobbet i Norge. 

- Maktfaktoren har forandret seg, og det er andre lag som leder an nå. Men det virker som alle kan slå alle, og at det ikke finnes noen møkkalag lengre, sier Jonevret.

Bedre enn tabell viser Det gjør at han er posistivt innstilt til tross for at Stavanger-klubben bare står med fire seirer på tolv kamper til nå i årets eliteserie.

Men han har ikke fått oversikten over hva som må gjøres for å snu skuta til bedre tider.

- Jeg er overbevist om at Åge Hareide gjorde en god jobb her. Men det å ansvarliggjøre treneren er ofte den enkleste løsningen når det går dårlig. Det betyr ikke at det er den rette løsningen, forklarer svensken.

- Viking er nok bedre enn 11. plassen tilsier, men det er ikke sånn at jeg tror at dette er den beste troppen i landet, legger han til.
Likevel tror han at det er små grep som skal til før klubben kan begynne å sanke poeng igjen.

- Jeg ønsker å spille spennende fotball, og så håper jeg at det kan føre til at vi vinner kamper igjen.

Starter med blanke ark Jonevret kommer ikke til å se på spillerne prestasjoner hittil i sesongen, og hevder at alle starter med blanke ark.

- Jeg bryr meg ikke om hva de gjorde for tre måneder siden, alle får en ny sjanse til å vise hva de kan.

Den erfarne treneren bekymrer seg ikke for at han får så kort tid til å forberede seg til sin første kamp.

- Viking har mange spennende spillere, men det er vikitgere å se dem i kamp, enn å se dem på trening.

Som aktiv spiller var Jonevret tre sesonger i Viking mellom 1988 og 1990, og vant cupen med klubben i 1989. Han har flere venner i byen fra den gang, og har tatt opp kontakten etter at han nå er tilbake.

- Det er litt som å komme hjem. Stavanger er en fin by som jeg trives i.

- Jeg ble smigret av tilbudet, og er takknemlig for muligheten. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang.