Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overbevist om at Solskjær berger plassen i Premier League

Men Vincent Tan varsler stramme tøyler framover.

STERK I TROEN: Vincent Tan, her sammen med Ole Gunnar Solskjær før kampen mot Arsenal 1. januar, er oerbevist om at Cardiff spiller i Premier League neste sesong. Under nordmannens ledelse.Foto: AFP /BEN STANSALL/ NTB Scanpix
STERK I TROEN: Vincent Tan, her sammen med Ole Gunnar Solskjær før kampen mot Arsenal 1. januar, er oerbevist om at Cardiff spiller i Premier League neste sesong. Under nordmannens ledelse.Foto: AFP /BEN STANSALL/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er under massivt press etter det som etter alle solemerker ender med et nedrykk fra Premier League med Cardiff.

Det vil si, nedrykket er selvfølgelig ikke klart med elleve kamper igjen av sesongen, men 0-4-tapet for Hull luktet alt annet enn fortsatt Premier League-liv, og etter tapet tippet managerveteranen Neil Warnock at nitti prosent av fansen håpet på et nedrykk.

Tror på Solskjær
Men foreløpig beholder i det minste den kontroversielle Cardiff-eieren Vincent Tan roen og troen i den walisiske hovedstaden.

I et sjeldent og eksklusivt intervju med BBC forteller han den britiske allmenkringkasteren at  han er overbevist om at Ole Gunnar Solskjær kommer til å berge plassen i Premier League.

Og siden han nå tar større ansvar for klubbdriften kommer han, Cardiff og Solskjær til å lykkes bedre på overgangsmarkedet når det åpner igjen i sommer.

- I overgangsvinduet i januar var jeg veldig involvert. Vi betalte rundt seks millioner pund for sju spillere. I fjor sommer, signerte vi sju spillere og betalte nesten femti millioner pund. Jeg vil være sikker på at vi bruker pengene på riktig måte, og om jeg er involvert er jeg sikker på at jeg får mer igjen for pengene, sier Tan til BBC.

Mer involvert selv
Og med de ordene signaliserer han også kraftig overfor Solskjær om hva som blir realiteten for nordmannen i Cardiff neste sommer.

- Til sommeren kommer vi til å få bedre overgangen fordi jeg kommer til å være personlig involvert. Vi kommer ikke til å la manageren gå amok på egenhånd, sier han.

Kontroversene rundt Solskjærs forgjenger Malky Mackay skal opp i retten, men Tan mener saken er skjevt framstilt så langt. Når rettssaken er overstått kommer han til å fortelle sin side av saken, men legger ikke skjul på at de enorme summene Mackay brukte på annenrangs spillere har kostet Cardiff dyrt.

Og i forlengelsen av det, Solskjær også.
 
Overgangsmisèren under Mackay får skylda for at Solskjær sliter. Og om Solskjær snur skuta slik Tan tror, vet den malaysiske businessmannen at det ikke er mer som skal til før han nok en gang er helt i Cardiff.

- En dag er man helt, den neste er man et null, sier Tan.

• Cardiff møter Tottenham på White Hart Lane søndag. Cardiff ligger nest sist på Premier League-tabellen.

Hele Norges coronakart