Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Giro d'Italia:

Overbeviste med ny seier - selv ikke skitne triks kunne stoppe Elia Viviani i Giro d'Italia

Tok sin andre seier på rad.

NY SEIER: Elia Viviani fortsetter sin fine sesong med sin andre etappeseier på rad i Giro d'Italia, da han vant den tredje etappen i Eilat. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
NY SEIER: Elia Viviani fortsetter sin fine sesong med sin andre etappeseier på rad i Giro d'Italia, da han vant den tredje etappen i Eilat. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Guillaume Boivin var igjen på offensiven for hjemmelaget Israel Cycling Academy på den tredje etappen av Giro d'Italia - den siste på israelsk jord - men måtte igjen gi tapt for spurtlagene.

Fem kilometer før streken ble han hentet sammen med Enrico Barbin (Bardiani-CSF) og Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec), etter å ha vært i brudd nesten hele dagen.

Dermed endte etappen i nok en massespurt i Israels sørligste by, Eilat.

Quick-Step Floors tok kontroll igjen

Etter at trioen var kjørt inn tok det belgiske storlaget Quick-Step Floors full kontroll i front med fem mann, med den kjøresterke duoen Maximilian Schachmann og Zdenek Stybar aller fremst.

Med vinden i ryggen strakte de feltet på en lang strek og ingen maktet å utfordre før man gikk inn på den siste kilometeren. Forsøkene ble imidlertid kontret av Quick-Step, som startet den siste kraftanstrengelsen inn mot oppløpet.

Forsøkte å sperre Viviani

Viviani gjorde som på gårsdagens etappe og la seg noen plasser bak eget tog, og da Sam Bennett (BORA-hansgrohe) gikk til fulgte italieneren på.

Iren åpner spurten inne til venstre, men i det Viviani forsøkte å gå rundt ham på høyresiden prøver BORA-hansgrohe-rytteren å lukke døren og italieneren ender nesten i gjerdet. Viviani parerer med en liten albue til Bennett, som åpner døren igjen.

Dermed smetter Viviani forbi og på de siste 50 meterne er han overlegen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Elia Viviani fortsetter å levere varene i Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
FORNØYD: Elia Viviani fortsetter å levere varene i Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

- Det var perfekt for meg i dag

Viviani tar med det sin andre etappeseier på rad i årets Giro d'Italia, foran Sacha Modolo (EF Education First-Drapac), med Bennett på tredjeplass.

En betydelig lengre etappe for rytterne i dag og Viviani fortalte i seiersintervjuet at han hadde det tungt den første delen av etappen.

- De to første timene i dag følte jeg meg virkelig dårlig og energien var lav. Alt presset forsvant i går og vi er ganske avslappet i morges. Men kilometer for kilometer føler meg bedre og vi gjør en fantastisk finale, sa 29-åringen i seiersintervjuet vist på Eurosport Norge.

- Vi vet at vi ikke kan være favoritter i dag, for etter 230 kilometer har distansen noe å si. Men jeg er klar for å konkurrere i klassikerne så i dag var det perfekt for meg. Med vinden, alle rundkjøringene, alle svingene, må vi ha en taktikk. Vi har en plan og følger den. Vi mister Sabatini grunnet en punktering på de siste 10 kilometerne. Planen fungerte virkelig bra.

Med seieren sørger også italieneren for Quick-Step Floors 29. seier denne sesongen og Vivianis åttende.

Dennis beholder ledelsen

Det ble ingen store endringer i sammendraget i dag og Rohan Dennis fortsetter rittet i den rosa trøyen, etter at han tok den fra Tom Dumoulin på gårsdagens etappe.

I morgen venter en hviledag for rytterne, mens de transporteres fra Israel til Italia og Sicilia, hvor rittet fortsetter tirsdag, med en 198 kilometer lang etappe mellom Catania og Caltagirone.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media