Overfalls-supporter slapp med betinget dom

Men trues fortsatt av millionsøksmål.

Den 29 år gamle danske tilskueren som overfalt dommeren i EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige i juni slapp med en betinget dom.

Spørsmålet om erstatning til Det danske fotballforbundet (DBU) ble ikke tatt opp i byretten i København.

Dommeren Lisbeth Christensen ville bare behandle spørsmålet om ulovlig inntreden på banen, og nektet ta opp spørsmålet om erstatning.

DBU må eventuelt ta opp spørsmålet om erstatning i en sivil domstol.Behandlingen i byretten ble raskt unnagjort. 29-åringen på tiltalebenken snek seg inn bakveien for å slippe det store presseoppbudet. Oppbudet av folk i rettssalen var stort, og alle uten sitteplass måtte forlate salen.

Både TV, radio og skrivende presse var selvsagt til stede. 29-åringen, som er bosatt i Sverige, risikerte tre års fengsel, men slapp altså med en betinget dom.

Men fyllekula hans kan likevel få sitt etterspill. I en sivilrettslig sak kan han bli krevd å betale en erstatning på 2,4 millioner svenske kroner. Matcharrangør Parken Sport & Entertainment vil også ha penger av supporteren, hele ni millioner kroner.

Matchen ble avbrutt på stillingen 3-3, og Sverige ble tikjent seieren 3-0.

Til helgen er det ny EM-kvalifiseringskamp mellom Danmark og Sverige, denne gang i Sverige. Trolig går den kampen uten den nevnte 29-åringen på tribunen.

(NTB)

BETINGET DOM: 29-åringen som angrep dommer Herbert Fandel fikk en betinget dom i byretten i København.
BETINGET DOM: 29-åringen som angrep dommer Herbert Fandel fikk en betinget dom i byretten i København. Vis mer