Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overfalt av 110 kilo tung «bamse» etter heltedåden

- Jeg vet ikke om han er sinna.

STO SOM EN LEVENDE VEGG Det er gjerne en språklig klisjé, men det er sant. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STO SOM EN LEVENDE VEGG Det er gjerne en språklig klisjé, men det er sant. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

• Frankrike - Norge 24-29

KRAKOW (Dagbladet): Da Norge trengte en keeperprestasjon i verdensklasse, tok Ole Erevik (35) plass mellom stengene og leverte akkurat det.

Troppens eldste spiller har vært et annenvalget siden åpningskampen i EM, men før den sensasjonelle seieren mot Frankrike tok landslagssjef Christian Berge et overraskende valg. Ut gikk Espen Christensen som sto en praktkamp i seieren over Polen. Inn kom 35-åringen fra Stavanger.

- Jeg fikk en indikasjon i går på at jeg kom til å starte. Jeg har slitt med å finne den gode følelsen tidligere i mesterskapet, men sånn er det å stå i mål. Nå er jeg er så glad og så stolt. Det er så emosjonelt. Det er den største kampen i norsk håndballhistorie, forteller Erevik til Dagbladet.

Overfalt av Hykkerud Med en rekke kampavgjørende redninger var Erevik en av de aller største bidragsyterne til den norske bragden i Krakow. Derfor syntes 110 kilo tunge Joakim Hykkerud at lagkompisen fortjente en ekstra spesiell hyllest.

I euforien over seieren kastet Hykkerud seg derfor over en intetanende Erevik og ga ham et vått kyss. I samtale med Dagbladet 10 minutter etter kampslutt er strekspilleren fremdeles usikker på hvordan det ble mottatt.

- Han er jo helt sinnssyk. Jeg kysset ham etter kampen. Jeg vet ikke om han er sinna eller fornøyd med meg nå, forteller Hykkerud og ser forsiktig bort i retning Erevik.

Hykkerud er kjent som en følelsesladd person som sprer godt humør i den norske leiren. I kveld gledet han seg ekstra over keeperkameratens etterlengtede opptur.

- Han har ikke hatt så mange redninger tidligere, men i dag stenger han kassa fullstendig. Selv om han ikke har vært førstevalg, har han vært som vanlig. Han har kommet med stikk, tulla, vært i godt humør og bidratt med sin kompetanse på alle mulige måter. Det er fullt fortjent at han kommer inn i dag og stenger buret. Han kler jo av Frankrike, skryter Hykkerud.

- Jeg rev meg i håret Selv visste ikke Erevik hva han skulle gjøre med alle følelsene som boblet inni ham da han innså at seieren var sikret et par minutter før slutt.

Det kunne ikke blitt større enn å tukte Frankrike, mener han.

- De to siste minuttene tror jeg bare jeg står og river meg i håret. Det var så sykt, forteller Erevik og utdyper:

- Å slå ut regjerende OL-, VM- og EM-mester i en slik kamp, det krever noen baller som er større enn gud vet hva. Se på gutta som spiller her da! Hvor gamle er de? Se på han her for eksempel (Sander Sagosen går forbi), er han 17 år eller? Gutta viser et sånt pågangsmot og spilleglede som er helt vill.

Ereviks personlige oppvisning gjorde også inntrykk på de franske stjernene. Den største av dem alle, Nikola Karabatic, var mektig imponert.

- Keeperen deres spilte fantastisk. Han skapte store problemer for oss, forklarer Karabatic til Dagbladet.

Derfor valgte Berge veteranen Sammen med det øvrige trenerteamet var det Christian Berge som bestemte å gå for Erevik fra start av. Det er et valg sjefen var fornøyd med etter kampen.

- Han har alltid stått bra mot Frankrike. Det var grunnen. Han har gjort det bra de tidligere kampene vi har spilt mot dem, forteller Berge til Dagbladet.

- Hvordan vil du beskrive prestasjonen hans i kveld?

- Han presterte fantastisk. Det er virkelig moro. Jeg syns hele laget gjorde det glimrende. Jeg er vanvittig stolt over den innsatsen gutta legger ned i dag. De tror på det hele tiden og er offensive i hodet. Det er moro, landslagssjefen.

- Nå møter vi Tyskland i semifinalen. Hvordan ser du på den matchen?

- Vi har muligheter igjen. De slo ut Danmark. Den kampen må jeg se på film, for det var overraskende for meg siden de mistet to spillere til skade her om dagen, sier Berge, før han avslører at de norske heltene får lov til å ta seg en liten kald en i kveld hvis de ønsker.

- Det er frivillig å ta en øl etter seier, så får vi se om de velger det eller ikke, sier Berge og smiler.

PS: Norges semifinale mot Tyskland spilles på fredag klokken 18:30 i Krakow.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media