Vålerenga:

Overgang i vasken

Torgeir Børven (30) blir ikke Vålerenga-spiller, etter at forhandlingene mellom partene ikke har nådd fram.

DEN GANG DA: Torgeir Børven under tiden som Rosenborg-spiller. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
DEN GANG DA: Torgeir Børven under tiden som Rosenborg-spiller. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter VIFs sportssjef Joacim Jonsson overfor Dagbladet torsdag ettermiddag.

- Vi har vært i dialog, men den har brutt sammen, forteller Jonsson.

- Hvorfor?

- Det går på kontrakten hans og økonomi. Vi har en grense vi også, og vi går ikke over den. Sånn situasjonen er nå er det uaktuelt for oss. Da må de i så fall komme tilbake til oss. Vi kommer ikke tilbake til dem.

Børven har siden juli i fjor sommer spilt for Gaziantep FK. Kontrakten hans med den tyrkiske klubben går først ut den 30. juni 2023. 30-åringen spilte for nettopp Vålerenga mellom 2012 og 2013.

Etter at Børven-overgangen dermed virker å ha gått i vasken, sier Jonsson at Vålerenga nå jobber med to-tre andre konkrete spissnavn.

- Men de kommer jeg ikke til å si til deg. Vi vil ikke invitere andre lag inn i det selskapet.

GAMLEJOBBEN: Joacim Jonsson var fotballekspert i Discovery før han ble sportssjef i Vålerenga. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB
GAMLEJOBBEN: Joacim Jonsson var fotballekspert i Discovery før han ble sportssjef i Vålerenga. Foto: Eurosport / discovery+ / NTB Vis mer

Eliteserie-keeper ikke aktuell

Jonsson gjør det videre klart at Aron Dønnum, Taofeek Ismaheel og Ivan Näsberg som kjent forsvinner. Det samme med keeperen Kjetil Haug, som er i diskusjoner med en utenlandsk klubb, røper Jonsson.

- Da sier det seg selv at vi må ha en keeper og en stopper, men det er også et ønske med en angrepsspiller, sier den tidligere Discovery-eksperten, og apropos Discovery:

For forrige uke linket Discovery-ekspert Christian Gauseth Odd-keeperen Sondre Rossbach til Vålerenga, men ifølge Jonsson blir det neppe noen gjenforening mellom Odds reservemålvakt og Dag-Eilev Fagermo i Vålerenga.

- Det er ikke en spiller vi vurderer, nei. Man skal aldri si aldri, men nei.

NEDE PÅ GRESSET: Odd-keeper Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
NEDE PÅ GRESSET: Odd-keeper Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Stresser ikke

Vålerenga ligger på en svært skuffende 13. plass i Eliteserien. Ned til Haugesund på kvalikplass skiller det beskjedne to poeng, mens opp til serieleder Lillestrøm ligger VIF hele 16 poeng bak. Onsdag kveld var Vålerenga to overtidsscoringer unna en flau cup-exit mot 3. divisjonslaget Brumunddal.

- Jeg tenker ikke så mye om den kampen, bortsett fra at jeg skulle ønske vi avgjorde tidligere. Vi vant, og det var det viktigste, men det var en dårlig prestasjon av oss. Jeg er generelt litt overrasket over at det var så mange eliteserielag som slet, forklarer Jonsson.

Han er verken mer eller mindre bekymret for Vålerengas form etter cupkampen.

- Nei, det er jeg ikke. De kampene der lever sitt eget liv. Det var ikke sånn at det bare var vi som slet og alle de andre vant 7-0. Jevnt over var det bare to-tre lag som vant komfortabelt.

- Hvilke konkrete grep tar dere nå for å klatre på tabellen?

- Ute på feltet er det Dag-Eilev sitt ansvar, og det jobber vi med daglig. Det er ting vi tar tak i, men mitt ansvar er mer spillerlogistikk. Vi jobber med spillere i sentrallinjen, og håper å ha det på plass før 1. august, slik at de kan avklimatiserte seg og bli inkludert i spillestilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer