Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overgangen får Brann-fansen til å se rødt: - Er du faen meg bergenser?

Bård Finne forlater Tyskland til fordel for Eliteserien.

TIL ENGA: Bård Finne. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIL ENGA: Bård Finne. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske spissen Bård Finne forlater tyske Heidenheim i 2. Bundesliga. 22-åringen har signert en fireårskontrakt med Vålerenga.

Det melder VIF på sin hjemmeside fredag.

Spissen skal gjennomgå den medisinske testen i spanske Marbella, hvor Vålerenga for tiden er på treningsleir, ifølge NTB.

Bataljonen-leder kritisk

Overgangen har fått flere Brann-fans til å reagere. Finne forlot Bergen til fordel for tysk 1. Bundesliga og Köln i 2013.

- Hva i helvete??? Er du faen meg bergenser? I så fall river du den kontrakten og kaster den i Akerselva, skriver en av flere sinte Twitter-brukere.

Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen mener Brann-fansen har rett til å være sinte. Han viser til at Finnes agent, Stig Lillejord, i 2013 ble sitert av TV 2 på at spissen aldri kommer til å spille for noen annen norsk klubb.

- I utgangspunktet bryr vi oss ikke så mye om det, men når han sa det han sa, er det ganske usmakelig, sier Lillebøe-Hansen om overgangen til Vålerenga.

Går til rival

Supporterlederen utdyper at det dreier seg om en spiller oppvokst i Bergen og utviklet i Brann.

Nå går Finne til Vålerenga - en klubb Brann lenge har hatt som rival.

- Jeg antar at Vålerenga har en god treningshverdag, det var jo Finne vant med i Tyskland. Om han kommer mot banen mot oss, kommer han til å få merke hvor han er født hen, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Brann tok ikke kontakt

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Bård Finne.

Hans agent, Stig Lillejord, har liten forståelse for Brann-fansens sinne.

- Det er helt usmakelig. Hvilket grunnlag har de til å være sinte? Brann har ikke gjort en henvendelse siden 2014, og ikke vist noen interesse. Hvis en spiller skal gå til en klubb, må han være ønsket av den klubben, sier Lillejord.

Deila viste interesse

Lillejord sier at valget av Vålerenga kommer av at trener Ronny Deila var tidlig ute med å ta kontakt.

Dette på et tidspunkt der Finne slet med å få spilletid i Heidenheim.

- Han har vist en helt klar interesse for Bård Finne. Han fortalte om hvordan han hadde lyst til å utvikle Bård, og da spilletid fortsatt uteble i Tyskland etter vinterpausen, var Bård nødt til å ta et valg. Han trenger spilletid, legger Lillejord til.

Stig Lillejord mener at Vålerenga har sikret seg et godt kort i Bård Finne.

- Bård kan tilby fart, kreativitet og gode målscoreregenskaper. Så vil tiden vise om han klarer å materialisere dette for Vålerenga, sier agenten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media