BLIR VÆRENDE INNTIL VIDERE: Evertons Ross Barkley. Foto: NTB Scanpix
BLIR VÆRENDE INNTIL VIDERE: Evertons Ross Barkley. Foto: NTB ScanpixVis mer

Overgangene som gikk i vasken: Alt var klart, så kom den store overraskelsen

Flere spillere må bite i det sure eplet etter gårsdagens Deadline Day.

(FourFourTwo): Mer enn 500 spillere byttet klubb, enten permanent eller på lån, i løpet av sommerens overgangsvindu.

Premier League-klubbene brukte rundt 14 milliarder kroner på spillerkjøp, noe som er ny rekord med klar margin. Den tidligere rekorden var på 11, 65 milliarder kroner.

Se oversikt over de største overgangene på Deadline Day i egen faktaboks nederst i artikkelen.

Men det var ikke alle spillerne som fikk viljen sin på overgangsvinduets siste dag. Flere spillere som har bedt om å bli solgt ble fortsatt værende i sine respektive klubber.

Vi har tatt en titt på overganger som ikke gikk i orden på Deadline Day.

Snudde i siste liten

Det er delte meninger om hva som faktisk skjedde med Ross Barkley i går. Det ble først rapportert at engelskmannen hadde møtt opp på Chelseas treningsfelt for å gjennomføre den medisinske testen, men det tilbakevises av kilder tett på 23-åringen.

Det var Everton-eier Farhad Moshiri, som i et telefonintervju med Sky Sports, fortalte at Everton hadde godtatt et bud på Barkley (rundt 350 millioner kroner) og at spilleren selv hadde blitt enig med London-klubben om de personlige betingelsene.

Moshiri hevdet så at Barkley hadde fått kalde føtter, og at han endret mening etter å ha gjennomgått den medisinske testen.

- Det er en stor overraskelse, men slik er fotballen, mente Moshiri.

En kilde sier derimot til BBC at Barkley aldri reiste til London. Midtbanespilleren sliter med en hamstring-skade som gjør at han er ute av spill i noen måneder.

- Det var rett og slett slik at han heller ville ta en avgjørelse om framtiden når han er helt frisk, i stedet for å komme til en ny klubb skadet, sier kilden til BBC.

The Telegraph skriver at Barkley sa nei til Chelsea fordi Everton ikke ville forhandle med Tottenham. 23-åringen ønsket ikke at klubben skulle velge klubb for ham, og skal ifølge avisa ha gitt beskjed om at han vil vente til januar med å ta en avgjørelse for framtiden.

Barkley har ett år igjen av kontrakten med Everton, og klubben forventet at han ville bli solgt i sommerens overgangsvindu.

Coutinho og van Dijk

To av sommerens store overgangssagaer har vært Southampton-spiller Virgil van Dijk som har vært linket til Liverpool, og Philippe Coutinho som har vært linket til Barcelona.

Fellesnevneren er at begge spillerne har bedt om å bli solgt i dette vinduet. Coutinho kan i teorien fortsatt bli solgt til Barcelona (det spanske vinduet stenger ikke før i kveld).

Tidlig i juni anmodet Southampton ledelsen i Premier League om å etterforske Liverpools fremgangsmåte i jakten på stopperen. De mente de røde hadde gått bak ryggen på dem.

Det tok ikke lang tid før Liverpool kom med en offentlig unnskyldning, og saken ble lagt død. Samtidig gjorde episoden det vanskelig for Liverpool å prøve seg på spilleren ved en seinere anledning.

Liverpool-fansen håpet i det lengste at stopperen skulle komme inn porten på Anfield, men det var helt stille rundt van Dijk på Deadline Day. Trøsten får være at det bare er fire måneder til overgangsvinduet åpner igjen.

Når det gjelder Philippe Coutinho så var han tilbake i aksjon for Brasil i går. Teknikeren scoret også et mål, og den mystiske ryggskaden som klubben har omtalt så på ingen måte ut til å hemme brasilianeren.

SCORET FOR BRASIL: Philippe Coutinho. Foto: REUTERS/Pilar Olivares/NTB Scanpix
SCORET FOR BRASIL: Philippe Coutinho. Foto: REUTERS/Pilar Olivares/NTB Scanpix Vis mer

Neymar skal ifølge lokalavisa Liverpool Echo ha uttalt at Coutinho føler «stor sorg» over at drømmeovergangen til Barcelona ikke ser ut til å bli virkelighet. Det kom også rapporter på at stemningen i familien hans var «som i en begravelse» i går.

Sanchez blir værende

En som også skal ha ønsket seg bort fra Premier League er Arsenals Alexis Sanchez. Han leverte aldri inn en såkalt transfer request, men har likevel ikke lagt skjul på misnøye i London-klubben.

I går kveld fikk Manchester City et bud på rundt 600 millioner kroner akseptert av Arsenal, og forhandlingene om ham kunne begynne. Men Arsenal hadde ingen planer om å la chileneren gå før de hadde fått inn en erstatter.

Nødløsningen ble Monacos Thomas Lemar, som London-klubben også hadde vært linket til tidligere i sommer. Monaco aksepterte et bud på rundt 900 millioner kroner for vingen, men så gikk alt i vasken.

Lemar spilte landskamp for Frankrike mot Nederland seint i går kveld (han noterte seg blant annet for to scoringer), og Arsenal fryktet at de ikke ville få i stand en avtale før vinduet stengte.

SCORET FOR FRANKRIKE: Thomas Lemar. Foto:  REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix
SCORET FOR FRANKRIKE: Thomas Lemar. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB Scanpix Vis mer

Klubben ville ikke risikere å miste Alexis Sanchez uten å få inn en solid erstatter, noe som gikk utover City.

Om det bare var en unnskyldning fra Arsenal sin side vites ikke, men flere, deriblant The Guardian, hevder at Lemar sa nei til Arsenal.

Samtidig kom det stadig rapporter på at Liverpool var interessert i Lemar, og at de røde hadde lagt inn et bud på rundt 700 millioner som hadde blitt avslått av Monaco.

Den anerkjente journalisten Guillem Balague sier derimot at dette ikke stemmer, og at Liverpool aldri var interessert i Lemar. Han hevder disse ryktene i sommer ble satt ut av folk rundt spilleren.

Arsenal risikerer derfor at Alexis Sanchez går gratis neste sommer, når spilleren går ut av kontrakt. Det er fortsatt en mulighet for at spilleren selges i januar.

Mahrez går ingen steder

En annen spiller som ba om å bli solgt er Leicesters Riyad Mahrez. Han skal ha blitt observert i London, Paris og Barcelona de siste dagene, og det store spørsmålet var hvor han ville ende opp.

Vingen fikk også tillatelse av Algerie til å forlate landslagssamlingen for å sluttføre en overgang, men spilleren signerte aldri for en ny klubb på Deadline Day.

Årsaken til at spilleren ble værende i Europa, samtidig som resten av Algerie reiste til Zambia, var at han ikke ville rukket en medisinsk test dersom det kom et bud på ham i løpet av gårsdagen. Flyturen fra London tar mer enn 10 timer.

Det skal ikke ha kommet inn noen bud på spilleren etter at Roma la rundt 320 millioner kroner på bordet tidligere i sommer, skriver Sky Sports. Dermed blir han værende i Premier League inntil videre. Med mindre en spansk klubb byr på ham i siste liten.

Ikke enige

Det ville ikke vært den mest spennende overgangen for folk flest, men Oumar Niasse var på vei fra Hull til Crystal Palace for rundt 70 millioner kroner i går kveld.

Men i tolvte time ble overgangen kansellert fordi klubbene ikke rakk å sende inn papirene. Årsaken skal ifølge engelske medier ha vært at det ikke ble enighet om summen på agenthonoraret til Niasses agent. Dette er ikke bekreftet.

BLE VÆRENDE: Hulls Oumar Niasse. Foto: Reuters / Anthony Devlin / NTB Scanpix
BLE VÆRENDE: Hulls Oumar Niasse. Foto: Reuters / Anthony Devlin / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisa Croydon Advertiser så ikke Niasse akkurat glad ut da han forlot fasilitetene til Crystal Palace i går kveld.

- Det skjedde ikke av forskjellige grunner jeg ikke vil gå nærmere inn på, det var vanskelig av mange forskjellige grunner, sier Crystal Palace-eier Steve Parish.

- Det er en skam fordi han er en spiller vi liker, han passer godt i Palace og kunne gitt oss noe spesielt, sier Parish.