Overgangsmyten: Nærmer seg Ferguson-nivå

Aston Villa er overgangskongene, men skiller seg ut fra resten av trenden i vanligvis kjøpegale Premier League.

LEGENDE: Sir Alex Ferguson brukte også store penger på spillere da han var manager. Siden skotten ga seg, har imidlertid overgangssummene skutt i været. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Sir Alex Ferguson brukte også store penger på spillere da han var manager. Siden skotten ga seg, har imidlertid overgangssummene skutt i været. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fulham brukte rett i overkant av en milliard norske kroner da de rykket opp før fjorårets Premier League-sesong. I år har Aston Villa på sett og vis fulgt i deres fotspor. Faktisk har Birmingham-klubben overgått Fulham, og brukt rundt 1,4 milliarder på nye spillere denne sommeren.

Det gjør Villa til overgangskongene etter at vinduet stengte kl. 18 torsdag kveld. De har hentet 11 nye spillere - et helt fotballag - med Tyrone Mings (284 millioner) og Wesley (240 millioner) som de dyreste kjøpene.

Premier League klubbene har aldri vært rikere, og både de nyopprykkede lagene og middelhavsfarerne har ressurser til å hente spillere for flere hundre millioner.

Aston Villas kjøpefest skiller seg imidlertid ut fra det som skjer i resten av ligaen. Sjelden har Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal og Manchester United brukt mindre penger til sammen. Det samme gjelder lagene som kjemper under dem på tabellen.

Massivt fall

United har hentet Harry Maguire for nærmere 900 millioner kroner. Arsenal kjøpte Nicolas Pepe for 770 millioner. Manchester City punget ut rundt 650 millioner for João Cancelo, mens Tottenham la 700 millioner på bordet for Tanguy Ndombele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer