POSITVT MED SPEKULASJONER: John Carew har ett år igjen av kontrakten sin med Aston Villa, men synes selv han er i en meget god posisjon med tanke på karrieren videre.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
POSITVT MED SPEKULASJONER: John Carew har ett år igjen av kontrakten sin med Aston Villa, men synes selv han er i en meget god posisjon med tanke på karrieren videre. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Overgangsspekulasjoner er positiv «støy»

Selvsikker Carew før landskampene.

||| John Carew kommer hjem til landslagsfotball etter en solid vårsesong i Aston Villa.

- Min målmessig beste sesong og spillemessig en av mine beste, sier Carew til NTB.

Neste oppgave er å senke Montenegro i lørdagens landskamp i Oslo.

Ti mål ble det på balløya denne sesongen - og det i en sesong der skader ødela i perioder. Uten skadeplagene ville nordmannen trolig havnet nærmere 20 fulltreffere. 22 er det blitt på landslaget etter 82 kamper. Ingen av spillerne i troppen er i nærheten av å matche Carew i antall landslagsmål.

Bak den tidligere Valencia-, Roma- og Lyon-spissen finner vi Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise. Begge står med 12 mål.

Leken
Lørenskog-gutten mener treningskampene mot Montenegro (lørdag) og Ukraina (søndag) blir viktige foran høsten EM-kvalifisering.

- Det er alltid viktig å få to landskamper rett etter hverandre. Vi møtes ikke så ofte, men får tid til øve inn ting. Det gjør oss litt bedre og dermed blir sjansen til å lykkes i høst litt større, forklarer en svært blid Carew.

Han sprudler.

En tydelig leken Carew tullet også litt vennlig med gamlesjefen Nils Johan Semb under torsdagens landslagstrening på Ullevaal.

Villa-spissen tok flere ganger på Sembs solbrune, men blanke isse. Lite tydet på gammelt gruff etter den mye omtalte episoden i Drammen der John Arne Riise også var involvert.

Positiv «støy »
Det går mot en sommer der Carew vil bli koblet til både den ene og den andre klubben. Ett år står igjen av kontrakten med Aston Villa.

Det setter nordmannen i gylden posisjon.

- Jeg er fornøyd i Villa og har igjen ett år der. Det er en god situasjon. Vi får se hva som skjer, men overgangsspekulasjoner tar jeg som positiv «støy», sier 30-åringen.

Et par mål i de to landskampene nå vil øke interessen og selvtilliten ytterligere.

Det vil både Carew, som er Bosman-spiller neste år, og Norge nyte godt av.

Slitekamp
Hva så med motstanderen?

Montenegro. En ung nasjon i fotballsammenheng, men som samtidig har klatret friskt på FIFA-rangeringen.

- Det blir en slitekamp, som det er så mange av i Europa nå. Det blir færre og færre av disse såkalte «enkle» lagene. Jeg vet lite om Montenegro, men vi fikk kjørt oss da vi møtte dem for to år siden. Da ble vi overrasket. Det er et lag som snart er blant topp 40 i Europa. De er bra med ball og tøffe bakover, sier Carew som scoret Norges mål i 1-3-tapet på Gradski stadion i slutten av mars 2008.

(NTB)

SPRUDLER: John Carew ser tilbake på en god sesong i Aston Villa og gleder seg over å spille to landskamper.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SPRUDLER: John Carew ser tilbake på en god sesong i Aston Villa og gleder seg over å spille to landskamper. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer