Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overgangsvinduet er stengt. Hvilken storklubb kommer best ut?

Vi har trillet terningen på topp 6-lagene i Premier League.

KAN DE MINSKE FORSPRANGET TIL CITY? Jürgen Klopp (t.v.) og José Mourinho vil nok ikke være like fornøyde med overgangsvinduet. Pep Guardiola (t.h.) har på sin side ikke mistet noen sentrale spillere. Foto: NTB Scanpix
KAN DE MINSKE FORSPRANGET TIL CITY? Jürgen Klopp (t.v.) og José Mourinho vil nok ikke være like fornøyde med overgangsvinduet. Pep Guardiola (t.h.) har på sin side ikke mistet noen sentrale spillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har tatt for oss de seks klubbene som sannsynligvis vil kjempe om de seks øverste plasseringene i Premier League også denne sesongen.

Terningkastene er også basert på hva som ble forventet av aktivitet og spillere ut/inn i de respektive klubbene før sommerens overgangsvindu.

Manchester City

Spillere inn:

Riyad Mahrez (Leicester), Claudio Gomes (PSG), Philippe Sandler (PEC Zwolle) og Daniel Arzani (Melbourne City).

Spillere ut:

Pablo Maffeo (Stuttgart), Yaya Toure (frigitt) Angelino (PSV), Ashley Smith-Brown (Plymouth), Angus Gunn (Southampton), Pablo Maffeo (Stuttgart), Rodney Kongolo (Heerenveen), Javairo Dilrosun (Hertha Berlin), Olarenwaju Kayode (Sjakhtar Donetsk), Joe Hart (Burnley).

STORKJØP: Riyad Mahrez. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
STORKJØP: Riyad Mahrez. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer

Kommentar:

Manchester City var utilnærmelige forrige sesong og vant ligaen med 19 poeng til serietoer Manchester United, og de lyseblå scoret 106 mål. Et jungelord i fotballen er at klubber bør forsterke laget med nye spillere, uansett hvor gode de var i sesongen som gikk.

Den mest interessante overgangen for de lyseblå er kjøpet av Riyad Mahrez fra Leicester. Vingen har etablert som seg en av de beste offensive spillerne i Premier League, og vil gi spillere som Raheem Sterling, Leroy Sané og Bernardo Silva god konkurranse. Tiden vil vise om det er bra for laget eller om noen av individualistene blir misfornøyd.

Inn portene på Etihad har også Claudio Gomes og Philippe Sandler kommet. Førstnevnte er en 18 år gammel unggutt med kallenavnet «N'Golo Kanté» som sannsynligvis ikke vil få spille stort, selv om Guardiola har skrytt mye av den defensive midtbanespilleren. Sandler er en 21 år gammel midtstopper som også er en spiller for framtida. Det samme er Daniel Arzani (19) som kommer fra australsk fotball.

Det er ingen sentrale spillere som har forlatt klubben. Yaya Touré er den eneste som fikk noe særlig spilletid forrige sesong, med sine ti ligakamper. Det betyr at City i teorien vil kunne bite like godt fra seg denne sesongen.

Konklusjon:

Det viktigste for Manchester City er at de beholdt de viktigste spillerne fra forrige sesong. Guardiola har god bredde i stallen og har i tillegg fått inn Riyad Mahrez i angrepet, noe som gir enda flere strenger å spille på.

Forrige sesong manglet City backen Benjamin Mendy, som nå er tilbake fra skade og viser god form. Det er derfor ingen posisjoner som skriker forsterkninger, men bak Fernandinho er det tynt på defensiv midtbane.

Klubben var blant annet linket til Fred som endte i Manchester United og Jorginho som gikk til Chelsea.

Manchester United

Spillere inn:

Diogo Dalot (Porto), Fred (Shakhtar), Lee Grant (Stoke).

Spillere ut:

Michael Carrick (lagt opp), Joe Riley (Bradford), Sam Johnstone (West Brom), Daley Blind (Ajax).

SPENNENDE KJØP: Manchester Uniteds Fred. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE KJØP: Manchester Uniteds Fred. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kommentar:

Den mest spennende signeringen Manchester United har gjort er Fred. De røde betalte i overkant av 500 millioner kroner for brasilianeren, som kom fra Sjakhtar Donetsk.

Fred har blitt døpt «den nye Fernandinho», men er en boks-til-boks midtbanespiller som er god både defensivt og offensivt. United får en allsidig spiller som kan gjøre at en spiller som Paul Pogba får mer offensivt spillerom.

Keeper Lee Grant er en backup-spiller, mens den 19 år gamle backen Diogo Dalot sannsynligvis trenger tid før han får jevnlig spilletid i Manchester United.

Når det gjelder spillere ut, så har United blant annet mistet Daley Blind, som bare spilte sju ligakamper forrige sesong. Michael Carrick, som knapt fikk spilletid forrige sesong, har på sin side lagt opp.

Konklusjon:

José Mourinho uttalte tidligere i sommer at han hadde gitt Ed Woodward fem navn han ønsket seg i sommer, men det kom ikke inn noen spillere de siste ukene.

Samtidig så har Manchester United det samme mannskapet som ble nummer to i Premier League forrige sesong. De beholdt en spiller som David de Gea, som noen fryktet ville dra til Real Madrid.

Fred er også en spennende spiller som kan gjøre at andre offensive spillere vil blomstre denne sesongen, og backen Diogo Dalot tilfører konkurranse på backplass.

Det kom ikke inn en ny midtstopper, men United slapp tross alt inn nest minst mål forrige sesong med 28. Samtidig er det vanskelig å se hvordan United skal ta steg denne sesongen og utlikne forrige sesongs City-forsprang på 19 poeng.

Alt i alt vil nok Manchester United-supporterne og ikke minst José Mourinho selv være misfornøyd. Med tanke på det som var forventet før sommeren, må vinduet sies å ha vært en skuffelse.

Chelsea

Spillere inn:

Jorginho (Napoli), Robert Green (gratis), Kepa Arrizabalaga (Atheltic Bilbao), Mateo Kovacic (Real Madrid, lån).

Spillere ut:

Jonathan Panzo (Monaco), Jérémie Boga (Sassuolo), Thibaut Courtois (Real Madrid).

Kommentar:

Chelsea har betalt en verdensrekordsum for en keeper i Kepa Arrizabalaga som kostet rundt 760 millioner kroner. Det skjedde etter at Thibaut Courtois krevde en overgang til Real Madrid. De har mistet en av verdens beste keeper og erstattet ham med en 23-åring som har mye å bevise.

Den nye manageren Maurizio Sarri tok med seg midtbanespilleren Jorginho fra Napoli, som en ekstra tilvekst på en midtbane som kanskje er Premier Leagues aller beste per dags dato. 26-åringen er allsidig og er god begge veier. Han kan være indreløper eller brukes som en ballvinner på midten.

Mateo Kovacic fikk ikke så mye spilletid i Real Madrid, og 24-åringen håper at han kan dra fordel av et utlån til London-klubben. Han spilte blant annet for Kroatia i VM, og det gjenstår å se hvor mye han får spille på Stamford Bridge.

Konklusjon:

Det store spørsmålet i Chelsea er spissplassen. Álvaro Morata har slitt etter en lovende start, mens Olivier Giroud er en angriper som aldri har levert noe høyt scoringssnitt. Det er noe overraskende at det ikke har kommet inn en ny spiss.

Lenge ble det spekulert i at Chelsea ville miste enten Willian eller Eden Hazard. Nå som vinduet er lukket, er begge fortsatt Chelsea-spillere - en lettelse for alle som har et bankende hjerte for de blå. Tapet av Courtois kan vise seg å bli tungt, men bortsett fra sisteskansen har ikke London-laget mistet noen sentrale spillere.

Dette mannskapet vant tross alt Premier League for to sesonger siden, og det blir opp til Sarri å få tilbake sulten som tilsynelatende manglet forrige sesong.

Arsenal

Spillere inn:

Stephan Lichtsteiner (Juventus), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Sokratis Papastathopoulos (Dortmund), Lucas Torreira (Sampdoria), Matteo Guendouzi (Lorient).

Spillere ut:

Per Mertesacker (lagt opp), Santi Cazorla (frigitt), Takuma Asano (Hannover, lån), Jack Wilshere (West Ham), Hugo Keto (Brighton), Jeff Reine-Adélaïde (Angers), Calum Chambers (Fulham, lån), Lucaz Perez (West Ham).

ARSENAL-FORSTERKNING: Uruguays Lucas Torreira. Foto: REUTERS/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
ARSENAL-FORSTERKNING: Uruguays Lucas Torreira. Foto: REUTERS/Andrew Couldridge/NTB Scanpix Vis mer

Kommentar:

Arsenal har skaffet seg det defensive rivjernet Lucas Torreira, som forhåpentligvis vil gjøre grovjobben på midten slik at de offensive spillerne i klubben vil skinne.

Keeper Petr Cech har også fått konkurranse i den tyske keeperen Bernd Leno, mens Sokratis Papastathopoulos og Stephan Lichtsteiner gir ekstra dybde i forsvaret. 19 år gamle Matteo Guendouzi er en midtbanespiller for framtida.

Arsenal har samtidig beholdt sine viktigste spillere. Veteraner som Mertesacker, Cazorla og Wilshere vil ikke bli betydelig savnet, iallfall ikke på gressmatta.

Det er samtidig usikkerhet knyttet til midtbanespiller Aaron Ramsey, som fortsatt ikke har signert ny kontrakt. Arsenal har lenge forsøkt å få waliseren til å sette penn til papir.

Konklusjon:

Ingen store navn inn, ingen store navn ut. Det store spørsmålet er midtstopperplass, hvor Arsenal skriker etter en stabil og god stopper.

Laurent Koscielny er ute i lang tid med en akillesskade, som gjør at klubben må sette sin lit til Shkodran Mustafi og nyervervelsen Sokratis Papastathopoulos. 30-åringen spilte 30 kamper for Borussia Dortmund i Bundesliga forrige sesong, men det stilles spørsmål ved om han er god nok for en storklubb i England.

Også i angrep kunne Arsenal med fordel hentet en spiller. For selv om førsterekka med Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Mesut Özil og Henrikh Mkhitaryan er bra, er det litt tynnere bak med spillere som Alex Iwobi og Danny Welbeck.

Manager Unai Emery skal være på utkikk etter en rask ving, uten at det kom inn noen spillere som passer den beskrivelsen i sommer.

Liverpool

Spillere inn:

Fabinho (Monaco), Naby Keïta (RB Leipzig), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Alisson Becker (Roma).

Spillere ut:

Yan Dhanda (Swansea), Ovie Ejaria (Rangers), Emre Can (Juventus), Jon Flanagan (frigitt), Ádám Bogdán (Hibernian).

ETTERTRAKTET: Liverpools Naby Keita. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Liverpools Naby Keita. Foto: Matt McNulty/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Kommentar:

Liverpool gjorde unna sommerhandelen tidlig i år, lurt også med tanke på at overgangsvinduet stengte tre uker tidligere enn normalt.

Allerede forrige sommer ble de røde enige med RB Leipzig om en overgang for Naby Keïta, mens Fabinho ble hentet for rundt 480 millioner kroner i mai. Brasilianeren vil gi sårt tiltrengt styrke på den defensive midtbanen til de røde.

Etter VM sluttet også den allsidige angriperen Xherdan Shaqiri seg til Liverpool, som også bladde opp en rekordsum keeper Alisson Becker, som kostet nesten 700 millioner kroner (Chelseas nye sisteskanse Kepa Arrizabalaga slo seinere rekorden).

Det største tapet i sommer er Emre Can, som ikke ønsket å skrive under en ny kontrakt med klubben, og heller valgte å gå gratis til Juventus.

Konklusjon:

Liverpool har fått inn en verdensklassekeeper i Alisson og et spennende midtbanejern i Fabinho. Dermed har de styrket de to viktigste posisjonene.

Samtidig har laget fått bredde offensivt med Shaqiri som allerede har imponert i pre season. Naby Keïta er en allsidig spiller som høster mye skryt av sine nye lagkamerater, og som sannsynligvis går rett inn i elleveren.

Det eneste som savnes er en midtstopper som kan konkurrere med Dejan Lovren og Joël Matip om den andre stopperplassen. Virgil van Dijk har foreløpig levert varene, men det er fortsatt usikkert om stoppermakkerne hans har det som skal til for å ta steget helt opp. Det har likevel vært et bra overgangsvindu på papiret for Jürgen Klopp.

Tottenham

Spillere inn:

Ingen.

Spillere ut:

Keanan Bennetts (Borussia Mönchengladbach), Anton Walkes (Portsmouth).

HAR IKKE HENTET NOEN: Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix
HAR IKKE HENTET NOEN: Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix Vis mer

Kommentar:

Det er nok mange Tottenham-supportere som river seg i håret etter dette overgangsvinduet. For samtidig som det ene navnet etter det andre blir klart for rivaliserende klubber, er det som vanlig stille i Spurs.

Tottenham er faktisk den eneste klubben som ikke har signert en eneste spiller denne sommeren. Det spørs om ikke den vanligvis harde forhandleren Daniel Levy kanskje har blitt sin egen verste fiende.

Tidlig i sommer var det ventet at flere spillere ville bli solgt, som igjen ville frigjøre midler til nye kjøp, men slik har det ikke blitt. I stedet sitter klubben fortsatt igjen med spillere som Toby Alderweireld, Mousa Dembélé, Danny Rose, Vincent Janssen, Georges-Kevin Nkoudou, Fernando Llorente og Moussa Sissoko, som kunne frigitt penger til spillerkjøp.

Samtidig har de liljehvite klart å beholde alle sine stjerner, og det skal ikke undervurderes.

Konklusjon:

Overgangsvinduet har ikke vært så ille som man først skulle tro for Tottenham, som tross alt har klart å beholde Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen for å nevne noen (det kan selvfølgelig skje noe de neste ukene siden overgangsvinduet i Spania og Italia f.eks. stenger 31. august). Det var nok det viktigste for manager Mauricio Pochettino.

Samtidig er det frustrerende for mange at klubben ikke har hentet noe som helst. Anthony Martial, Jack Grealish og Wilfried Zaha har alle blitt sterkt linket til London-klubben, uten at det ble noen overgang.

Det er også verdt å merke seg at en spiller som Lucas Moura har fått tid med klubben etter overgangen i januar, og at duoen Victor Wanyama og Eric Lamela er tilbake for fullt etter skadeproblemer. Det samme gjelder Harry Winks. Disse blir nesten som nye signeringer å regne.

Samtidig kan Spurs fortsatt miste en spiller som Toby Alderweireld til en utenlandsk klubb før 31. august, noe som virker sannsynlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!