Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Turnlegen Larry Nassar dømt til 175 år lang fengselsstraff

Overgrepslegen dømt til 175 år i fengsel

Må tilbringe resten av livet i fengsel etter at over 150 kvinner sto frem med overgrepsanklager.

LIVSVARIG FENGSEL: Osteopat og lege Larry Nassar har fått en fengselsstraff på opptil 175 år for seksuelle overgrep.Foto: AP Photo/Carlos Osorio/NTB Scanpix
LIVSVARIG FENGSEL: Osteopat og lege Larry Nassar har fått en fengselsstraff på opptil 175 år for seksuelle overgrep.Foto: AP Photo/Carlos Osorio/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske idrettslegen og tidligere landslagslegen i turn, Larry Nassar, er dømt til livsvarig fengsel på opptil 175 år etter at han har innrømmet flere seksuelle overgrep mot kvinnelige pasienter.

54 år gamle Nassar har innrømmet sju av anklagene, men under rettsaken har det vært åpent for å vitne for alle som hevder å være ofre av Nassar.

Den siste uka har rettsaken i Lansing i Michigan gitt muligheten til ofre, mange svært unge kvinner, og deres foreldre til å vitne mot Nassar. Til sammen har over 150 kvinner stått frem og anklaget Nassar for misbruk.

Den siste til å vitne mot Nassar var den tidligere turneren Rachael Denhollander. Hun fortalte retten at legen hadde tatt på, kjærtegnet og penetrert henne med hendene da hun var 15 år gammel.

- Larry, jeg kan kalle deg ond og diabolsk, på grunn av det du gjorde. Du har blitt en mann styrt av egoistiske og perverterte begjær, sa Denhollander fra vitnestolen, skriver CBS.

Flere av de misbrukte er barn, som sier at de stolte på at det legen gjorde var rett og enten var i fornektelse over hva Nassar gjorde, eller ikke turte å si fra. Nassar skal ha brukt kroppen eller et laken til å hindre foreldre fra å se hva han gjorde.​​

- Jeg ble fortalt gjennom hele min aktive turnkarriere å ikke stille spørsmål ved maktpersoner, sa Isabell Hutchins, en tidligere eliteturner ifølge CBS.

SEKSUELLE OVERGREP: Den tidligere landslagslegen for de amerikanske kvinnelige turnerne, Larry Nassar, får sin straffeutmåling denne uka. Han skal ha innrømmet å ha utført seksuelle overgrep mot en rekke kvinner. Over 140 kvinner skal vitne mot legen. Tidligere stjerneturner Maroney McKayla inngikk en avtale med USA Gymnastics der ... Vis mer

- Du er ingenting

Et av ofrene er den olympiske gullmedaljøren Aly Raisman. 23-åringen holdt et langt og svært gripende innlegg mot legen, som ble trykket i sin helhet på forsiden av New York Times.

«Larry, jeg håper du nå forstår at vi, disse kvinnene du så hjerteløst misbrukte over så lang tid, nå er en kraft. Og du er ingenting,» sa Raisman overfor overgriperen.

Nassar var en av de mest anerkjente doktorene i turnverdenen. Som trener og lege jobbet han med olympiske turnere og landslagsturnere i mer enn to tiår.

Nassar har fra før blitt dømt til 60 år i føderalt fengsel for brudd på loven om barnepornografi. Enda flere tiltaler vil bli ført mot han neste uke i et annet distrikt i Michigan, Eaton County.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!