Overgrepssaken fra Branns nachspiel henlegges

Det bekrefter statsadvokaten.

HENLAGT: Politiet hadde siktet en av spillerne som deltok på den mye omtalte festen på Brann Stadion for voldtekt, men saken er nå henlagt. Foto: Marit Hommedal / NTB
HENLAGT: Politiet hadde siktet en av spillerne som deltok på den mye omtalte festen på Brann Stadion for voldtekt, men saken er nå henlagt. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet hadde siktet en av spillerne som deltok på den mye omtalte festen på Brann Stadion for voldtekt, men saken er nå henlagt.

Det bekrefter statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane i en pressemelding onsdag.

- Jeg har i dag besluttet at voldtektssaken skal henlegges på bevisets stilling. Jeg er kommet til at strafferettens strenge beviskrav ikke er oppfylt i denne saken. Avgjørelsen beror på en totalvurdering av bevissituasjonen. Min avgjørelse er i overensstemmelse med politiets innstilling hertil, sier statsadvokat Ellen Cathrine Greve i pressemeldingen.

Avgjørelsen kommer to dager etter at det ble kjent at politiet hadde innstilt på henleggelse. Det er satt en klagefrist på tre uker, og kvinnen som anmeldte saken har ikke tatt stilling til om hun skal påklage henleggelsen.

- Det er en klar og ventet avgjørelse. Det var overdramatisering å reise en teknisk siktelse for voldtekt. Nå tas saken ned igjen, og bør forbli i ro, sier forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Kvinnens bistandsadvokat, Beate Hamre, sier følgende i en uttalelse til Dagbladet:

- Min klient er orientert om statsadvokatens avgjørelse og henleggelse av saken. Vi vil sammen gå gjennom saken og gjøre en vurdering av veien videre.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, forteller til Dagbladet at klubben fokuserer på det sportslige.

- Saken er nå ferdig behandlet av politiet og statsadvokaten og vi forholder oss til deres konklusjon. Vårt fokus ligger nå på det sportslige, sier hun.

Tre spillere forlot Brann etter skandalenachspielet. En annen spiller fikk et forelegg på 10 000 kroner for en voldshendelse. Spilleren aksepterte bota, men erkjente ikke straffskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer