Overgrepsskandale ryster amerikansk fotball

Det amerikanske fotballmiljøet er rystet etter at en fotballtrener i den kvinnelige toppdivisjonen ble sparket etter påstander om seksuelle overgrep.

ANKLAGET: Paul Riley er sparket etter påstandene om seksuelle overgrep. Foto: Karl DeBlaker/AP Photo
ANKLAGET: Paul Riley er sparket etter påstandene om seksuelle overgrep. Foto: Karl DeBlaker/AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: National Women's Soccer League (NWSL) skriver i en uttalelse at alle helgens kamper er innstilit.

North Carolina Courage sparket hovedtrener Paul Riley (58) da anklagene om seksuelle overgrep ble kjent torsdag denne uka. Det melder The New York Times og andre amerikanske medier.

Anklagene mot Riley har kommet som et stort sjokk, og laget, som spiller i National Womens Soccer League (NWSL), sa i en uttalelse at Riley hadde blitt avskjediget med umiddelbar virkning etter «svært alvorlige påstander om mislighold».

Rileys oppsigelse kom etter at The Athletic tidligere hadde omtalt seksuelt misbruk fra den 58 år gamle engelskmannen som strakk seg over flere lag og ligaer fra 2010.

The Athletic rapporterte at to spillere, Sinead Farrelly (31) og Meleana Shim (30), hadde anklaget Riley for upassende oppførsel. Farrelly, som har spilt under Riley i tre forskjellige lag, anklaget treneren for «seksuelt overgrep» mens han var hennes trener i Philadelphia Independence.

Farrelly har hevdet at hun ble tvunget til å ha sex med treneren etter å ha gått til hotellrommet hans etter nederlaget i Women's Professional Soccer League-finalen i 2011. Riley skal ha sagt til henne «vi tar dette med til gravene våre» etter hendelsen.

I en annen hendelse under hans regjeringstid i Portland Thorns-laget, sa Farrelly og Shim at Riley tvang dem til å kysse hverandre mens de var i leiligheten hans.

I en uttalelse til The Athletic nekter Riley for overgrep og beskriver påstandene som «helt usanne»:

- Jeg har aldri hatt sex med eller gjort seksuelle framskritt mot disse spillerne, sa han til nettstedet.

Landslagsspilleren Alex Morgan (32) spilte under Riley med Shim og Farrelly. Nylig bekreftet hun spillernes påstander og sa ut han hadde forsøkt å hjelpe dem ved å sende en rapport til ligaen.

- Jeg har for mange tanker å dele for øyeblikket. Beskytt spillerne dine, gjør det riktige NWSL.

- Det som skjer i denne ligaen er sykt, skrev Portland Thorns-stjerna Sophia Smith på Twitter.

Paul Riley er den andre NWSL-treneren som blir sparket denne uka etter at Washington Spirit-trener Richie Burkes kontrakt ble avsluttet etter en undersøkelse. I undersøkelsen skal det ha kommet fram påstander om verbale overgrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer