Turnkaos i USA

Overgrepsskandalen rystet en hel verden. Nå hersker totalt kaos

Den nye turnpresidenten ble sittende i bare noen få dager før hun måtte slutte. Nå er den tidligere presidenten tiltalt for å ha ødelagt bevis i saken mot Larry Nassar.

DEN STORE STJERNA: Simone Biles har stått fram som ett av ofrene til turnlegen Larry Nassar. Hun uttalte seg også kritisk mot forbundets nye president - som sluttet denne uka. Foto: Tim Bradbury/Getty Images/AFP
DEN STORE STJERNA: Simone Biles har stått fram som ett av ofrene til turnlegen Larry Nassar. Hun uttalte seg også kritisk mot forbundets nye president - som sluttet denne uka. Foto: Tim Bradbury/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Larry Nassar, tidligere lege i Det amerikanske turnforbundet, er dømt for overgrep og besittelse av barneporno. Han må sitte i fengsel i inntil 175 år. Et hundretall jenter har anklaget skrekklegen for overgrep.

Skandalen har satt i gang store prosesser i Det amerikanske turnforbundet. Utøverne, mange av dem Nassars ofre, har stått knallhardt i saken og krevd en endring.

Noen av dem har nemlig hevdet at de ble tvunget til å tie om overgrepene.

Skandale etter skandale

Turnerne er store stjerner i USA. Det er fordi de er premieplukkere av rang. Deres fremste medaljehåp i VM, som starter i neste uke, er Simone Biles. I en alder av 21 år har hun 19 VM- og OL-gull.

Hennes synspunkter veier tungt. Hun var også en av dem som langet ut mot Mary Bono, som i forrige uke tok over ledelsen i forbundet. Det varte bare i noen dager før hun måtte ta sin hatt og gå.

Ifølge New York Times har Bono, tidligere kongressmedlem, en forbindelse til advokatfirmaet som ga råd til turnforbundet under rettssaken mot Nassar. I tillegg skal hun ha uttalt seg negativt til Nikes støtte av den tidligere NFL-stjerna Colin Kaepernick, som er kjent for å knele under nasjonalsangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer