- Overhodet ikke skremt av Brann

I serieåpningen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad og Brann spilte 1-1 i serieåpningen i Obosligaen i går ettermiddag, etter at østfoldingene utliknet tre minutter på overtid.

Brann var alt i alt det beste laget i plankebyen, men fikk bare med seg ett poeng etter Henrik Kjelsrud Johansens seine utlikning.

- Fantastisk Spissen, som er innleid fra Odd, var høyt oppe etter å ha sendt de 8182 tilskuerne i Fredrikstad til himmels.

- Det føltes fantastisk å få det målet. Vi lå og stanga, og sleit med å skape det helt store, og så fikk vi målet vi håpet på til slutt, sier han til Dagbladet.

- De har kanskje de fleste sjansene, men vi brant en straffe, og jeg hadde en god mulighet som jeg ikke satte, så alt i alt synes jeg det er greit med poengdeling, sier han videre.

- Ikke i nærheten Brann var de beste laget før pause, og tok også ledelsen, ved Erik Huseklepp, men etter pause var FFK best.

- Vi bruker for lang tid på å komme i gang i dag, men spiller vi som vi gjorde etter pause framover, er vi blant opprykksfavorittene. Vi viser at vi har noe i toppen å gjøre, sier Johansen.

Davy Wathne sa til Dagbladet i går at Brann ikke kommer til å være i nærheten av å rykke opp fra Obosligaen denne sesongen.

Henrik Kjelsrud Johansen ble heller ikke skremt av Brann.

- Jeg ble ikke skremt i det hele tatt. Brann skal være det beste laget i denne ligaen, og de er ikke noe særlig bedre enn oss. Da ser det ganske greit ut framover, sier han til Dagbladet.

Klart svar Fredrik Haugen, som filmet seg til sitt andre gule kort i går ettermiddag, og dermed måtte ta en tidlig dusj, svarer Johansen i samme stil.

- Når de kommer til stadion så blir det nok litt annerledes. I dag trillet de ball i den bakre fireren på hjemmebane og skapte nesten ingenting, så det var ikke så veldig imponerende det heller, sier midtbanemannen til Dagbladet.

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund er fornøyd med ett poeng sett ut fra kampbildet.

- Vi går alltid for tre poeng hjemme. Sånt sett er jeg ikke veldig fornøyd, men sett ut fra kampbildet, når vi ikke evner å være oss selv fra start, må vi si oss ok fornøyde. Vi var overraskende tafatte og nervøse, og det irriterer meg, sier han til Dagbladet.

- Hva synes du om nivået på Brann?

- De var omtrent på det nivået vi hadde regnet med, men før pause var ikke vi på det nivået vi skal være, og som vi har vært på i hele vinter. Men det var utrolig godt å se at vi kom opp der i 2. omgang, og at vi etter min mening får en fortjent utlikning.

- Ble du skremt av Brann?

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi framsto sånn vi ønsker å framstå etter pause, da premierenervene var ristet av. Det var fin læring for oss.

IKKE SKREMT: Her utlikner Henrik Kjelsrud Johansen tre minutter på overtid for FFK mot Brann i ettermiddag. Østfoldingene ble ikke spesielt skremt av Branns nivå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
IKKE SKREMT: Her utlikner Henrik Kjelsrud Johansen tre minutter på overtid for FFK mot Brann i ettermiddag. Østfoldingene ble ikke spesielt skremt av Branns nivå. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer