- Overkjøring i 2. omgang

Start fikk den åpningen de hadde drømt om.

(Dagbladet.no): Det er fotballfeber i Kristiansand igjen. Temperaturen blir skrudd opp ytterligere etter dagens Tippeliga-åpning.

Tre poeng og tre mål mot Lillestrøm var nesten mer enn de fleste frammøtte kunne drømme om.

- Merkverdig lett. Det skal bli vanskelig å slå oss her på Kristiansand stadion utover sommeren, sier Start-kaptein Atle Roar Håland til Avisens Nyhetsbyrå (ANB).

- Første del av førsteomgangen var dårlig. Etter hvert kom vi mer med, og andreomgangen er jo overkjøring. Dette laget vil greie seg veldig bra i Tippeligaen, sier Tom Nordlie til Fædrelandsvennen. 

- Dette var utrolig viktig for byen, publikum, gutta - hele pakka, sier Start-formann Erik Solér til NRK Radiosporten.


Men starten var vond. For det var Lillestrøm - for anledningen i helrødt - som scoret først. Og det skjedde ikke overraskende på en dødball. Kaptein Frode Kippe nikket inn årets første Tippeliga-mål.

Selvmål av LSK

Men de nyopprykkede fra Kristiansand lot seg ikke knekke. Og like før pausesignalet fikk Tom Nordlies menn betaling for slitet.

Bård Borgersen nikket ballen i mål etter at læret hadde gått litt fram og tilbake i feltet.

Ti minutter etter pause fikk Start hjelp av en flaksende kanarifugl. Kasey Wehrman var uheldig å sklei ballen inn i eget mål.

Lekker lobb

Da Start la på til 3-1, var det LSK-keeper Heinz Müller som var uheldig. Müller bokset ballen rett ut i beina til Johannes Hardarsson, men det som fulgte fra Hardarssons fot var alt annet enn uheldig.

Med følsomhet og iskald presisjon løftet Start-spilleren læret over det som var av spillere i feltet. En fortvilet Heinz Müller kunne konstatere at kampen var punktert, samtidig som sørlendingene eksploderte i glede.

- De siste 60 minuttene trykket vi Lillestrøm hjem igjen, sier en meget fornøyd Erik Solér. For han var kampen ekstra spesiell. Solér har tidligere spilt omtrent 300 kamper for Lillestrøm, men nå er det Start som gjelder.


Og da er det helt greit at Lillestrøm ble slått i Kristiansand for første gang på ti år - og det beste av alt sett med sørlandsøyne: Det var fullt fortjent.

For Uwe Rösler ble ikke den første Tippeliga-kampen som Lillestrøm-sjef noen god opplevelse.

- Spillerne var ikke mentalt og fysisk sterke nok. Vi kan ikke vinne når vi spiller slik, sier Rösler til Fædrelandsvennen. - Det er mulig at de ikke trodde Start ville være så gode.

START-GLEDE:</B> Jubel etter at Bård Borgersen utliknet for Start. Foto: Morten Holm, Scanpix