Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overkjørt og ut av Europa

Ett RBK-mål var tre for lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Zenit St. Petersburg - Rosenborg 2-1 (4-1 sammenlagt). Oppgaven til trønderne var vanskelig, men ikke umulig før kampstart.

Etter å ha tapt 0-2 hjemme, måtte Rosenborg vinne med minst to mål for å gå videre i UEFA-cupen.

Det så lovende ut en periode i 1. omgange, men så feide russerne all tvil til side og gikk fortjent videre til 8. delsfinalen.

Tøff start

Hjemmelaget åpnet klart best på den kalde og humpete banen i St. Petersburg, og var nær ved å ta ledelsen i allerede etter fire minutter.

Aleksandr Kerzhakov utnyttet en feil i RBK-forsvaret, og fikk en god skuddsjanse fra kanten av 16-meteren. Han dunket til, men ballen smalt i stanga. Han plukket opp returen selv, men den endte i nettveggen.

Etter ti minutters spill tok Rosenborg gradvis over mer og mer. Utover i omgangen hadde de relativt god kontroll bakover, og de klarte også å skape noen halvsjanser.

Skuddføttene til Roar Strand og Jan Gunnar Solli var derimot ikke stilt inn riktig, og skremte nok ikke vettet av russerne. Frode Johnsen var nær med en heading, men den gikk like utenfor.

FULL KONTROLL: Erik Hagen og Zenit St. Petersburg hadde etter hvert god kontroll på Rosenborg. Foto: SCANPIX
FULL KONTROLL: Erik Hagen og Zenit St. Petersburg hadde etter hvert god kontroll på Rosenborg. Foto: SCANPIX Vis mer

Mot pause kom Zenit tilbake igjen, og de skapte flere gode målsjanser.

Men det var RBK som tok ledelsen - rett før hvilen. Mikael Dorsin slo et frispark inn i feltet, og ballen ble stusset videre av en Zenit-forsvarer. Vidar Riseth kom inn på bakre stolpe, og headet ballen enkelt i mål.

Slet etter pause

Etter pause startet Zenit et nytt storkjør mot Rosenborg-målet. Og allerede ni minutter ut i omgangen ga det uttelling. Andrei Arshavin slo inn i feltet fra venstresida, og spissmakker Kerzhakov ristet av seg Riseth og scoret lett med en bredside forbi Espen Johnsen.

- Den scoringen kom ut av ingenting, og ødela mye for oss, sier Per-Mathias Høgmo til adressa.no

Disse to fortsatte å terrorisere Rosenborg-forsvaret, og hadde flere gode sjanser til å sende hjemmelaget i ledelsen.

I 1. omgang klarte Rosenborg å kjempe seg inn i kampen igjen, etter en god start av hjemmelaget. Det skjedde ikke i 2. omgang. Zenit fortsatte i stedet å male på - og de var mye nærmere scoring enn det RBK var.

Erik Hagen - som var den eneste spilleren som var tøff nok til å spille i korte ermer - hadde derfor en veldig rolig andreomgang.

Et par minutter før slutt hamret innbytter Igor Denisov inn spikeren i kista. Han skjøt hardt langs bakken fra 25 meter. Espen Johnsen så ikke utgangen av skuddet, og klarte ikke stoppe ballen som gikk inn ved stolperota.

- Jeg er imponert over kvaliteten på Zenit. De er fullt på høyde med lag som Olympiakos og Steaua Bucuresti, sier Høgmo, som mener Rosenborg gjorde et ærlig forsøk i Russland.

TOK LEDELSEN: Vidar Riseth sendte RBK i ledelsen rett før pause. Men så tok Zenit over kontrollen igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!