FAVORITTER:  Norge er bedre enn de tre lagene de skal møte i kampen om å spille OL 2018. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAVORITTER: Norge er bedre enn de tre lagene de skal møte i kampen om å spille OL 2018. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Overkommelig OL-kvalifisering for Norge

Møter Frankrike og Kasakhstan hjemme.

Det norske ishockeylandslaget skal spille OL-kvalifiseringen før 2018-lekene på hjemmebane mot Frankrike og Kasakhstan.

I tillegg kommer det også en foreløpig ikke kjent motstander fra den førolympiske kvalifiseringen. Dette har Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) offentliggjort på sine hjemmesider lørdag.

Norge var bedre enn Frankrike i VM, selv om det norske laget ikke kom til kvartfinalene. Heller ikke Kasakhstan er bedre ranket enn det norske laget. Dermed bør kvalifiseringen til Pyeongchang-OL i 2018 være en overkommelig oppgave for Roy Johansens spillere.

Det er også klart at Hviterussland skal være arrangør for sin OL-kvalifiseringsgruppe. Her blir Slovenia og Danmark motstandere sammen med et lag fra forkvalifiseringen, mens den tredje kvalifiseringsgruppen skal gå i Latvia. Tyskland og Østerrike skal spille her i tillegg til ytterligere et lag.

Totalt 37 land har søkt om å få være med i ishockeyturneringen i OL i 2018. Kvalifiseringen vil foregår fra 1. til 4. september 2016.

De åtte beste landene fra årets VM-turnering i Tsjekkia går automatisk til Ol-turneringen. Det er Russland, Sverige, Canada, Finland, USA, Tsjekkia, Sveits og Slovakia.

(NTB)