Overkommelig OL-kvalifisering for Norge

Møter Frankrike og Kasakhstan hjemme.

FAVORITTER:  Norge er bedre enn de tre lagene de skal møte i kampen om å spille OL 2018. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAVORITTER: Norge er bedre enn de tre lagene de skal møte i kampen om å spille OL 2018. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske ishockeylandslaget skal spille OL-kvalifiseringen før 2018-lekene på hjemmebane mot Frankrike og Kasakhstan.

I tillegg kommer det også en foreløpig ikke kjent motstander fra den førolympiske kvalifiseringen. Dette har Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) offentliggjort på sine hjemmesider lørdag.

Norge var bedre enn Frankrike i VM, selv om det norske laget ikke kom til kvartfinalene. Heller ikke Kasakhstan er bedre ranket enn det norske laget. Dermed bør kvalifiseringen til Pyeongchang-OL i 2018 være en overkommelig oppgave for Roy Johansens spillere.

Det er også klart at Hviterussland skal være arrangør for sin OL-kvalifiseringsgruppe. Her blir Slovenia og Danmark motstandere sammen med et lag fra forkvalifiseringen, mens den tredje kvalifiseringsgruppen skal gå i Latvia. Tyskland og Østerrike skal spille her i tillegg til ytterligere et lag.

Totalt 37 land har søkt om å få være med i ishockeyturneringen i OL i 2018. Kvalifiseringen vil foregår fra 1. til 4. september 2016.

De åtte beste landene fra årets VM-turnering i Tsjekkia går automatisk til Ol-turneringen. Det er Russland, Sverige, Canada, Finland, USA, Tsjekkia, Sveits og Slovakia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer