Overlegen: - Litt av en oppvisning

Sondre Nordstad Moen i en klasse for seg på 10 000 meter under NM.

OVERLEGENT NM-GULL: Sondre Nordstad Moen var i en klasse for seg selv. Her er han fra en tidligere anledning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERLEGENT NM-GULL: Sondre Nordstad Moen var i en klasse for seg selv. Her er han fra en tidligere anledning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Sondre Nordstad Moen (28) var helt overlegen på 10 000 meter under NM i Hamar i dag. Trønderen satte et hardt tempo fra start og holdt farten stabilt oppe gjennom løpet.

Rundt halvveis i løpet lå han innenfor skjema til å sette ny personlig rekord på distansen.

- Jeg har sjeldent sett Sondre så bra, mente NRK-kommentator Vebjørn Rodal på tidspunktet.

Til slutt ble det klart at den personlige rekorden ikke sto for fall. Nordstad Moen løp i mål på rundt 28.13,14.

- Det var på tide igjen. Det er lenge siden sist. Jeg er kjempefornøyd, sier Nordstad Moen til NRK etter løpet om det å ta NM-gull.

- Jeg er veldig fornøyd med tiden. Jeg så på dette som en treningsøkt, sier han.

Nordstad Moens personlige rekord på bane er 28.06,27, som ble satt i London tidligere i sommer. Han har forøvrig løpt fortere enn dette i gateløp tidligere.

27.32,52 er den norske rekorden Are Nakkim satte på 10 000 meter under Bislett Games juli 1990. Nordstad Moen skal forsøke å slå den rekorden i Kristiansand seinere i august, hvor det vil være såkalte harer for å hjelpe ham. VM-kravet på distansen er 27.40.

De var så mange påmeldte på dagens 10 000 meter, at det ble løpt to heat. Nordstad Moen tok blant annet igjen bronsevinneren med én runde i varmen.

- Det er litt av en oppvisning, mente NRKs Jann Post.

Narve Gilje Nordås tok sølvet, mens Gulars Bjørnar Sandnes Lillefosse slo Erik Udø Pedersen i kampen om bronsen.