Overlegen Bjørgen parkerte Kowalczyk - igjen

Sikret trolig sammenlagtseieren i Falun.

OVERLEGEN: Marit Bjørgen var igjen overlegen i Falun, og parkerte Justyna Kowalczyk fullstendig. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
OVERLEGEN: Marit Bjørgen var igjen overlegen i Falun, og parkerte Justyna Kowalczyk fullstendig. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen var suveren på fredagens prolog opp Mördarbacken.

På dagens 10 kilometer med skibytte var hun igjen i en egen klasse, og strakk feltet allerede fra start.

- Jeg hadde ikke tenkt å gå for de første bonussekundene i det hele tatt, men jeg hadde gode ski, og det gikk så enkelt at jeg tok de lett, sa Bjørgen.

- Fungerer vanvittig bra Hun takker gutta i smøreboden for gode ski.

- Det er flinke karer. Jeg valgte klisterski, og det var nok lurt. Skiene var kjempebra. Det har de vært i hele år. Jeg har ikke hatt dårlige ski i et eneste renn, sa Rognes-løperen. - Når bestemte du deg for å trykke til? - Jeg hørte at Kowalczyk pustet tungt bak meg da vi begynte å skøyte. Da var det bare å gå på opp Mördarbakken. Det føles utrolig godt å avslutte sesongen på denne måten.
- Det fungerer utrolig bra for tiden. Jeg lykkes fordi jeg trives så vanvittig bra for tiden. Jeg elsker å gå skirenn, og jeg stortrives i selskap med Egil (Kristiansen) og de andre jentene. Jeg gleder meg til å dra på tur sammen med dem hver eneste gang, sa 30-åringen som fyller 31 på mandag.

Rykket i Mördarbacken Sammen med Justyna Kowalczyk fikk Rognes-jenta en luke inn mot skibytte. På de siste 5 kilometerne hadde Bjørgen og Kowalczyk hele 24 sekunder til de som jaget bak.

Marit og Kowalczyk fortsatte å øke til de andre, og ned mot Mördarbacken avgjorde Bjørgen trolig mini-touren i Falun da hun seilte fra i bakken.

Opp den bratte bakken parkerte hun den polske jenta, og hadde en stor luke i det de begynte på de siste kilometerne.

Bjørgen kom inn på stadion i ensom majestet, og sikret med det et stort forsprang til morgendagens 10 kilometer jaktstart. Hun vil gå ut med over ett minutt på Kowalczyk.

- Jeg ser at jeg har kontroll, men det gjelder å gå et bra løp da også. Jeg må i hvert fall holde meg på beina. Ett fall i en nedoverbakke og sekundene ryker fort.

Therese Johaug var involvert i et fall tidlig i rennet, men etter skibyttet arbeidet hun seg opp i tet og fikk en liten luke opp Mördarbacken. Vinneren fra 3. mila i Holmenkollen gikk i mål til en glimrende 3. plass.

De norske jentene leverte en sterk laginnsats. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, mens Kristin Størmer Steira ble nummer sju. Marte Elden kom på 27.-plass.