GOD AVSLUTNING: Marit Bjørgen leder Tour de Ski sammenlagt etter spurtseier over Justyna Kowalczyk i dag.Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
GOD AVSLUTNING: Marit Bjørgen leder Tour de Ski sammenlagt etter spurtseier over Justyna Kowalczyk i dag.Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Overlegen Bjørgen spurtsslo Kowalczyk

Leder nå sammenlagt med syv sekunder.

(Dagbladet): Marit Bjørgen spurtslo Justyna Kowalczyk, og vant sin fjerde etappeseier på rad. Hun leder nå Tour de Ski sammenlagt med syv sekunder.

- Det var et veldig godt renn, og veldig tett. Kowalzcyk var bak meg hele tiden, men jeg fikk til en god avslutning, sier Bjørgen til NRK.

Bjørgen begynte fem sekunder etter Kowalczyk på dagens 15 kilometer lange jaktstart, men hentet raskt inn forspranget til den polske jenta.

De to gikk sammen stort sett hele etappen, og økte - som annonsert av Bjørgen i går - hele veien forspranget til Therese Johaug, som startet 2:28.0 minutter bak Kowalczyk.

Bjørgen prøvde å rykke i den siste bakken før stadion, men Kowalczyk klarte å henge seg på og de to gikk sammen inn på stadion. Bjørgen var imidlertid først, og det forspranget skulle hun ikke gi fra seg:

- Jeg prøvde å kjøre hardt, men det var vanskelig å bli kvitt henne. Da måtte jeg ta henne i spurten. Jeg bestemte meg for å være først på stadion. Ligger du bak mister du fart i svingen, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

I mål var Johaug 3:16:9 minutter etter de to superstjernene.

- Det er tre minutter nå, er det ikke? Det er mye, men en kan hente det inn på lørdagen. Det er jevnt, og det er veldig bra for sporten, sier Bjørgen.

- Det ser lyst ut nå, men det blir jevnt. Det er bra for sporten sin del at det blir det, sier Bjørgen.