Overlegen Bolt med årsbeste i verden på 200 meter

Jaysuma Ndure sist i finalen.

OVERLEGEN: Usain Bolt satte ny årsbeste i verden emd tiden 19.66, og tok et suverent gull på 200 meter. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Usain Bolt satte ny årsbeste i verden emd tiden 19.66, og tok et suverent gull på 200 meter. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Usain Bolt «jogget» inn til seier på tiden 20,12 i semifinalen i går, og det var ventet at superstjernen ville levere en langt sterkere tid da det gjaldt som mest i VM-finalen på 200 meter i dag. Noe han også gjorde.

Usain bolt løp på en ny årsbeste i verden da han klokket inn på 19,66 - det uten å fullføre løpet i full fart. Allerede ut av siste svingen var det klart hvem som ville vinne løpet, og Bolt tok det «rolig» de siste meterne.

- Det ble Bolt-show igjen, han har full kontroll på 200 meter, sier friidrett-ekspert Vebjørn Rodal til NRK.

Det var Usain Bolts sjuende VM-gull, og han er nå bare ett gull bak rekordholdere Carl Lewis og Michael Johnson med åtte.

- Jeg følte meg litt tung i beina da jeg kom ut på oppløpssiden. Jeg var rett og slett litt trøtt. Treneren min hadde sagt til meg at jeg ikke skulle ta i for hardt, dersom jeg følte det slik. Derfor ga jeg ikke alt inn mot mål. Det er jo 200-meteren som er favorittdistansen min, så denne seieren var utrolig viktig for meg, sa Usain Bolt etter løpet, ifølge NTB.

Jays sist Jaysuma Saidy Ndure tok seg så vidt videre til finalen som åttende og sistemann på tid, og var ikke levnet store sjanser mot ulvene i finalen. Nordmannen ble nummer åtte med tiden 20,37.

- Jeg er veldig sliten. Jeg har aldri jeg skulle komme til finalen. Jeg vil bare takke det medisinske apparatet som har hjulpet meg på veien, sier Jays til NRK.

En gråtkvalt Jays mistet som kjent muligheten til å løpe 100 meter etter en lårskade.

- Jeg er veldig fornøyd og veldig stolt av hva jeg har gjort. Hvis jeg ikke hadde vært takknemlig, så er jeg bare dum eller gæren i hodet. Men det er jeg ikke, så jeg er veldig stolt. Jeg vil takke alle i støtteapparatet vårt, som har hjulpet meg. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle løpe i VM, men det gjorde jeg, sier Jays til et samlet pressekorps etter løpet.

NYTT VM-GULL: Usain Bolt kunne roe ned de siste meterne. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/NTB Scanpix
NYTT VM-GULL: Usain Bolt kunne roe ned de siste meterne. Foto: REUTERS/Gary Hershorn/NTB Scanpix Vis mer