Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus mot Inna Sagajdakovskaja

Overlegen Brækhus-seier

Vi fulgte kampen runde for runde.

OVERLEGEN: Cecilia Brækhus var i en egen klasse mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OVERLEGEN: Cecilia Brækhus var i en egen klasse mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Rundt klokka 21 lørdag kveld gikk Cecilia Brækhus i ringen og satte alle sine fem verdensmesterbelter på spill i møte med russiske Inna Sagajdakovskaja.

36-åringen gikk inn i kampen som soleklar favoritt. Brækhus har ikke tapt én av de 33 kampene hun har gått. Og gjennom alle ti rundene var hun klart best.

Hun fikk inn flere tunge slag på russeren, som begynte å slite stort idet kampen dro seg mot åtte, ni og ti runder. Men hun holdt seg på beina, og kampen ble dermed avgjort på poeng.

Det ble en klar seier til Brækhus etter ti runder i Moskva. Helt enstemmig tok hun sin 34. seier i karrieren.

Sagajdakovskaja bokser i utgangspunktet i super weltervekt (maksgrense på 70 kilo), men går ned til weltervekt (maksgrense på 66,7) for å møte Brækhus.

Brækhus har VM-beltene i WBA, WBC, WBO, WPB og IBF.

Vi følger kampen runde for runde. Saken oppdateres underveis:

1. runde: De to tar og føler litt på hverandre i den første omgangen. Ingen av dem overbeviser noe større, eller får inn noen gode slag. Men Brækhus virker trygg.

2. runde: Litt det samme i denne runden, men Brækhus virker igjen veldig trygg, og har kontrollen. Fikk inn et par slag. Må vel sette den til bergenseren.

3. runde: Brækhus får inn et slag som Sagajdakovskaja må ha kjent godt. Setter også flere mot slutten av runden. Rett og slett suveren i denne runden.

4. runde: Russeren presser Brækhus og får henne opp i hjørnet, men nok en gang viser Brækhus at hun har full kontroll. Må sette denne også til henne.

- Tydelig at Sagajdakovskaja sliter, sier Viasat-kommentator Kyrre Merg.

5. runde: Brækhus har full kontroll. Kan umulig tape dette. Har fått inn mange slag på russeren, som nå blør neseblod. Setter et skikkelig slag mot slutten av runden også. Ny runde til Brækhus. Vi er halvveis.

6. runde: Sagajdakovskaja tråkker bare rundt Brækhus i ringen, og tar imot slag etter slag. Brækhus får inn noen gode venstre-høyre. Ny runde til Brækhus.

7. runde: Sagajdakovskaja får inn et slag på Brækhus. Men 36-åringen er fortsatt helt overlegen. Kan ikke gå noen annen vei dette.

8. runde: Ny runde til Brækhus. Helt overlegen.

9. runde: Dette blir nesten vondt å se på. Brækhus er helt i en egen klasse. Sagajdakovskaja sliter, rett og slett.

10. runde: Ingen sjans. Enkel Brækhus-seier. Nesten utrolig at russeren står med de slagene Brækhus får inn der.