Overlegen Ingebrigtsen: - Aldri vært bedre

Knuste konkurrentene på hjemmebane i Sandnes.

VANT: Filip Ingebrigtsen viser god form kort tid før årets store høydepunkt - friidretts-VM.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Filip Ingebrigtsen viser god form kort tid før årets store høydepunkt - friidretts-VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Storfavoritt Filip Ingebrigtsen vant 5000-meteren i Lag-EM på tiden 13:36,75. Han banket seg selv på brystet før den siste runden, og ingen var i nærheten av å true ham i kampen om seieren.

- Familien Ingebrigtsen er en gave for oss som er glade i friidrett. Filip har aldri vært beder enn det han er nå, sier Vebjørn Rodal til NRK.

I mål var Sandnes-gutten hele 16 sekunder foran Ali Kaya, som ble nummer to.

- Det ser solid ut. Det er sånn noenlunde der vi skal være, sa pappa Gjert Ingebrigtsen, som var enig i Rodals dom over Filips nivå.

- Ja, det er ikke noe tvil om, mener faren.

Tredjeplassen gikk til Nicolae Alexandru Soare fra Romania.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Seier til Iuel, Grøvdal og Hynne

Ingebrigtsens seier var Norges fjerde for dagen i Sandnes. Tidligere lørdag hadde tre kvinneutøvere også gått til topps.

Hedda Hynne var raskest på 800-meteren i Sandnes lørdag. Hun kom i mål på tiden 2.09,94.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var raskest på 3000 meteren på tiden 9.45,20. Tidligere lørdag løp Amalie Iuel raskest i finalen på 400 meter hekk-finalen. Hun vant på tiden 55,80.

- Det er en veldig deilig følelse å ta med videre i sesongen. Det er lenge til VM, så jeg skal ta med meg denne seieren og nyte den, sa Iuel.

Kjemper om opprykk

Ezinne Okparaebo ble nummer fem på 100 meter. I herrefinalen på 400 meter hekk ble Joachim Sandberg nummer sju på tiden 52,07. Yasmani Copello (Tyrkia) vant. Samuel Kashafali ble nummer fire i sin 100-meterfinale.

Norge kjemper i helgen om opprykk fra 1. divisjon til superligaen, som er øverste nivå. Norge stiller med sine beste utøvere, bortsett fra Karsten Warholm som står over på grunn av sykdom.