Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegen Kittel vant igjen

Tyskeren sikret sammenlagtseieren i Dubai Tour.

VANT IGJEN: Marcel Kittel. FOTO: NTB Scanpix
VANT IGJEN: Marcel Kittel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

(procycling.no): Etter at fredagens utfordrende etappe til Hatta-demningen ble avlyst, hadde Marcel Kittel en kjempemulighet til å vinne Dubai Tour sammenlagt for andre år på rad før den avsluttende etappen.

Tyskeren ledet med åtte sekunder på Dylan Groenewegen, og var dermed bare en sedvanlig god spurt unna å sikre sammenlagtseieren.

Og på oppløpet var Kittel igjen raskest. QuickStep-rytteren knuste konkurrentene i spurten, og sikret med det sin tredje etappetriumf og sammenlagtseieren i rittet.

Elia Viviani (Team Sky) ble nummer to, mens Riccardo Minali (Astana) tok tredjeplassen.

- Jeg er veldig stolt. Da jeg dro til Dubai, tenkte jeg at jeg skulle bruke rittet til å teste formen, så jeg er veldig godt fornøyd med at det gikk så bra. Det er en fin måte å starte sesongen på, sa Kittel i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Full kontroll på bruddet

På den 124 kilometer korte etappen til Dubai var hastigheten i feltet høy fra start av, og de mange bruddforsøkene ble hentet inn av hovedfeltet. Til slutt, med rundt 80 kilometer igjen, satte Team Sky seg foran og bremset, slik at en gruppe på fire ryttere kom seg løs.

I den gruppen satt Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Floris Gerts (BMC), Dimitriy Gruzdev (Astana) og Ivan Cortina (Bahrain-Merida). De fire rytterne gjorde opp om bonussekundene i de innlagte spurtene, mens hovedfeltet fikk en rolig reise frem til de siste kilometerne.

Bruddet ble hentet inn ni kilometer før mål, og avslutningen ble, som ventet, et oppgjør mellom rittets beste spurtere.

Mistet sisteopptrekkeren

Da feltet passerte kilometersmerket tok Dimension Data initiativet i feltet, men bak dem kom Kittel og hans opptrekkere dampende. Fabio Sabatini klarte akkurat å dra sin tyske kaptein frem til Mark Cavendish, da kjedet hans hoppet av.

Men selv uten sin sisteopptrekker, var Kittel helt overlegen på de siste meterne. 28-åringen vant den femte og siste etappen i Dubai Tour. Italienerne Elia Viviani og Riccardo Minali fulgte på plassene bak, mens en tydelig frustrert Cavendish ble nummer fire.

Resultater, 5. etappe:

1. Marcel Kittel (QuickStep-Floors)
2. Elia Viviani (Team Sky)
3. Riccardo Minali (Astana)
4. Mark Cavendish (Dimension Data)
5. John Degenkolb (Trek-Segafredo)
6. Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi)
7. Jean-Pierre Drucker (BMC)
8. Paolo Simion (Bardiani)
9. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida)
10. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo)

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media