Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

French Open:

Overlegen Nadal ble historisk: - Motstanderen blir rett og slett bombardert og spilt ut

Verdenstreer Stan Wawrinka hadde lite å stille opp med mot French Open-spesialist Rafael Nadal.

FØLELSESLADD: Rafael Nadal vant sitt tiende Roland Garros lørdag, etter en overlegen oppvisning mot Stan Wawrinka. Foto:  Reuters / Benoit Tessier
FØLELSESLADD: Rafael Nadal vant sitt tiende Roland Garros lørdag, etter en overlegen oppvisning mot Stan Wawrinka. Foto:  Reuters / Benoit Tessier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rafael Nadal mot Stan Wawrinka. Spania mot Sveits. Verdensfireren mot verdenstreeren. Rafael Nadal gikk inn i matchen med seier i 15 av 18 møter med Wawrinka, og ikke minst muligheten til å ta sin tiende (!) seier i French Open.

Rafael Nadal sto for en helt spesiell idrettsbragd da han gjorde nettopp det og vant i tre strake sett mot Stan Wawrinka.

Den skadeplagede spanjolen ble historisk da han som første mann (etter at tennis ble en profesjonell idrett) har vunnet hele ti versjoner av en Grand Slam-turnering.

- Vi må bare bøye oss i støvet. Å vinne en Grand Slam-tittel en gang, ser de fleste på som en stor prestasjon. Han har vunnet ti ganger, sier Eurosport-ekspert Christer Francke.

Følelsesladd

Seieren betød tydelig også mye for Rafael Nadal, som såvidt unnlot å la følelsene ta overhånd i seiersintervjuet.

- Følelsen jeg har her, er umulig å beskrive. For meg, er det nervene og adrenalinet som kommer når jeg spiller her... Jeg klarer ikke å sammenligne det med noe. Det å vinne her, er en følelse jeg ikke klarer å beskrive, sier Nadal.

Da trofeet skulle overrekkes, klarte han imidlertid ikke å holde tårene tilbake.

Overlegen

Innledningsvis ble det gjort noen enkle feil av både Nadal og Wawrinka, og det ble derfor noen jevnspilte games i starten av kampen. Men Nadal spilte overbevisende resten av settet, og vant det første settet 6-2.

I andre sett fortsatte han storspillet, og Wawrinka hadde store problemer med å svare.

- Han sliter litt med å henge med her nå. Så bra spiller Rafael Nadal, kommenterte Francke.

- Utspilt

Wawrinka hadde så en bedre periode og slo tilbake til 3-5 - men Nadal vant også det andre settet da han i neste game økte til 6-3.

TØFF KAMP: For Stan Wawrinka. Foto: AP Photo/Christophe Ena
TØFF KAMP: For Stan Wawrinka. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

- Wawrinka blir rett og slett bombardert og spilt ut, kommenterte Francke da Nadal åpnet like overbevisende i tredje og siste sett.

Og det var ikke mer som skulle til før Rafael Nadal hadde tatt sin tiende seier i Roland Garros. Det siste settet endte 6-1.

Hele Norges coronakart