Overlegen Nibali: - Jeg ga ikke alt

Likevel distanserer han konkurrentene.

OVERLEGEN: Vincenzo Nibali kjørte fra sine argeste konkurrenter på den 17. etappen i årets Tour de France. Likevel gikk han ikke i kjelleren. Foto: Christian Hartmann (Scanpix/Reuters)
OVERLEGEN: Vincenzo Nibali kjørte fra sine argeste konkurrenter på den 17. etappen i årets Tour de France. Likevel gikk han ikke i kjelleren. Foto: Christian Hartmann (Scanpix/Reuters) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Ettter å ha økt forspranget tilbake til Alejandro Valverde med 49 sekunder i går, leder Vincenzo Nibali nå Tour de France med 5.26 før den siste klatreetappen.

Italieneren har, helt siden Alberto Contador krasjet ut på den 10. etappen, vært sine konkurrenter overlegen.

I praksis har Astana-rytteren aldri vært truet av noen. I går var det kun Jean-Christophe Péraud som kunne følge italieneren.

- Jeg ga ikke alt hele veien. Jeg ga aldri alt, det trengte jeg ikke, sa Nibali etter målgang ifølge velonews.com.

Tre etappeseirer
Sparemodus til tross, Nibali distanserte de fleste av sine tøffeste konkurrenter med nesten ett minutt opp HC-kategorien til Pla d'Adet.

- Jeg er fornøyd med at beina responderer bra. Jeg tror det er viktig å ta sekunder der jeg kan. Jeg kan ha en dårlig dag eller oppleve en krise, så det er bra å ha litt å gå på. Det er først når jeg har vunnet i Paris, jeg kan si at jeg har vunnet.

Nibali har vært svært overbevisende i årets tour.

De to største krasjet ut
Først vant han den andre etappen til Sheffield. Så knuste han konkurrentene på brosteinsetappen. Etter det har han også tatt to etappeseirer i fjellene.

Likevel kunne historien vært en helt annen. De to største favorittene til å vinne årets Tour de France, Chris Froome og Alberto Contador, veltet nemlig ut av rittet allerede før det virkelig hadde begynt.

- Hvis Froome eller Contador hadde vært her, måtte jeg ha presset meg selv mye mer. Det er helt sikkert. Det er et annet ritt nå. Når Froome og Contador angriper, er de veldig eksplosive. Man må være veldig oppmerksom.

Uten Contador og Froome som konkurrenter, har det hele blitt en parademarsj for den italienske 29-åringen.

Knalltøff etappe venter
Unngår han velt og sykdom, skal det mye til for at han ikke står igjen som vinneren av 2014-utgaven Tour de France.

Det gjenstår nemlig bare to etapper han reelt kan tape tid på konkurrentene. Den første utfordringen kommer i dag.

Da venter først knallharde Col du Tourmalet (17,1 kilometer à 7,3 prosent), før målgangen på beryktede Hautacam (13,6 kilometer à 7,8 prosent). En etappe som burde få de fleste til å skjelve i buksene, men ikke en italiener fra Messina.

Vincenzo Nibali har nemlig et jerngrep om den gule trøyen. Den skal hjem til Italia for første gang siden 1998.

Den 18. etappen av årets Tour de France følger du direkte på www.procycling.no - i samarbeid med dagbladet.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer