Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overlegen norsk lagseier

Sisteetappen ble en rein parademarsj for Johannes Thingnes Bø, etter at konkurrentene la alt til rette på de tre første etappene.

CRUISET INN TIL SEIER: Johannes Thingnes Bø fikk en komfortabel jobb med å ta Norge til stafettseier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
CRUISET INN TIL SEIER: Johannes Thingnes Bø fikk en komfortabel jobb med å ta Norge til stafettseier. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Flere av de norske vinteridrettsstjernene går for tomme tribuner denne helga. Lørdag ettermiddag sikret likevel de norske skiskytterstjernene seier på herrenes stafett.

Vind skapte tidvis problemer på standplass, særlig for kvinnene tidligere på dagen, men de norske herrene hadde stålkontroll og gikk inn til en overlegen seier.

Johannes Thingnes Bø fikk det som servert da lagkameratene leverte praktetapper. Og Bø var sikkerheten selv og kontrollerte inn.

En selvsikker Vetle Sjåstad Christiansen kontrollerte på sin etappe. Han bommet på siste skudd på første skyting, men spiste raskt inn sekundene og la seg tilbake i tet.

På siste skyting gikk han ut åtte sekunder bak ledende svenske Sebastian Samuelsson - et forsprang som igjen raskt ble tatt inn. Christiansen sendte Johannes Dale ut først - med Sverige og Hviterussland på hjul.

Han utførte sin etappe helt oppskriftsmessig, og gikk fra konkurrentene på siste etappe. Dermed kunne han sende Tarjei Bø ut med noen få sekunders ledelse - som økte og økte - også etter at han skjøt helt perfekt på første skyting.

Brått var ledelsen på over halvminuttet - og etter et nært perfekt løp (ett ekstraskudd) sendte han lillebror Johannes ut for det som ble en rein parademarsj - med en ledelse på 45 sekunder i sekken.

Den bare økte da Bø fylte alle blinkene - og kunne tidlig begynne å konsentrere seg om morgendagens fellesstrart.

Hele Norges coronakart