SEIER: De norske jentene, med blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug på laget, var overlegne i dagens stafett. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
SEIER: De norske jentene, med blant andre Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug på laget, var overlegne i dagens stafett. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpixVis mer

Overlegen norsk stafettseier

Viste solid VM-form.

ULRICEHAMN/OSLO (Dagbladet): De norske langrennsjentene viste at de er mer enn klare for VM med seier i den siste stafetten før det hele braker løs i februar.

Det norske laget bestående av Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg hadde små problemer med å hente hjem seieren i svenske Ulricehamn søndag.

Heidi Weng startet det hele i snøværet i Sverige, og leverte en god etappe, der hun vekslet i rygg på Russland. For hennes del har det vært en tøff sesong der hun ikke har funnet toppformen. Men nå begynner det å snu, tror BUL-løperen.

- Hele helgen har vært et steg i riktig retning. Det er bare hodet som mangler, nå. Jeg vil tro jeg skal klare å holde følge. Jeg synes egentlig at det ikke er så gæli likevel. Da er det bare å jobbe, sier Weng til Dagbladet.

Therese Johaug leverte en solid andreetappe, der hun parkerte russiske Natalja Neprjajeva. Hun brøytet vei i snøværet i Ulricehamn.

- Det var tungt og hardt å gå. Men jeg er fornøyd med at jeg klarte å få en luke når jeg nesten måtte gå opp sporet. Jeg tenkte at jeg måtte utnytte kapasiteten min og gjøre den jobben jeg skulle. Jeg vet at jeg er i god form. Da fikk jeg luka jeg ville og jobbet på i det lette partiet. Jeg er fornøyd, sier Johaug til Dagbladet.